joi, 28 martie, 2024

Compania românească de securitate cibernetică Safetech Innovations înregistrează un profit net în creştere cu 162%

Distribuie:

Publicat:

Compania românească de securitate cibernetică Safetech Innovations, listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti (BVB), a raportat un profit net de 284.000 de lei, în primul trimestru al anului, în creştere cu 162% faţă de aceeaşi perioadă din 2020.

Potrivit unui comunicat de presă al companiei, transmis luni AGERPRES, cifra de afaceri a crescut cu 116%, la 4,4 milioane lei, în timp ce veniturile operaţionale s-au cifrat la 6,5 milioane lei (+162%), raportat la perioada de referinţă.

Reprezentanţii Safetech Innovations susţin faptul că majorarea veniturilor, în primele trei luni din 2021, a fost determinată de o creştere de 343% a veniturilor din soluţiile de securitate – întreţinere, asistenţă şi implementarea soluţiilor de securitate.

De asemenea, în primele trei luni ale anului în curs, comparativ cu perioada similară din 2020, veniturile din serviciile de securitate au crescut cu 11%, până la 1,6 milioane de lei.

Pentru acest an, managementul companiei estimează o cifră de afaceri de 20 de milioane de lei, respectiv un profit net de 4,5 milioane de lei, în contextul cererii tot mai ridicate pentru soluţii de securitate cibernetică.

În plus, Safetech Innovations anunţă că va face primii paşi în expansiunea geografică a activităţii sale şi îşi propune să majoreze capitalul social şi să atragă bani de la investitorii BVB pentru a se extinde în Marea Britanie. Intenţia companiei de a demara procedura de atragere de capital se va concretiza după finalizarea distribuţiei dividendelor din profiturile nete pe anul 2020.

Înfiinţată în anul 2011, Safetech Innovations este în prezent o companie dedicată securităţii informaţiei, specializată în domeniul securităţii cibernetice şi implementării soluţiilor de securitate cibernetică.

Serviciile Safetech Innovations includ protecţia datelor, identificarea vulnerabilităţilor şi riscurilor, răspunsul la incidentele de securitate cibernetică (prin STI CERT – Safetech Cybersecurity Incident Response Center) şi crearea unei culturi organizaţionale orientate spre siguranţă, precum şi implementarea soluţiilor şi măsurilor de securitate cibernetică.

Compania are un portofoliu vast de clienţi şi colaborează cu peste zece instituţii-cheie din sectorul financiar-bancar autohton, jucători internaţionali, precum şi companii locale din sectoarele energiei, FMCG, telecomunicaţiilor, IT&C şi transporturi.

Safetech Innovations (SAFE) este listată pe piaţa AeRO a BVB din data de 29 ianuarie 2021.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img