joi, 28 martie, 2024

Companiile aeriene americane cer granturi in valoare de 50 miliarde de dolari de la Guvern

Distribuie:

Publicat:

Marile companii aeriene americane vor ca Guvernul de la Washington să le acorde granturi, împrumuturi şi reduceri de taxe în valoare de peste 50 de miliarde de dolari, pentru a le ajuta să îşi revină de pe urma unei scăderi dramatice a călătoriilor cu avionul din cauza coronavirusului, transmite AP, potrivit Agerpres.

Airlines for America, organizaţia care reprezintă principalele companii aeriene americane, precum American Airlines, United Airlines, Delta Air Lines şi Southwest Airlines, a subliniat luni că industria are nevoie de granturi federale în valoare de 29 miliarde de dolari, dintre care 25 miliarde de dolari pentru companiile aeriene care transportă pasageri şi patru miliarde de dolari pentru companiile cargo. De asemenea, companiile aeriene solicită credite cu dobânzi reduse sau garanţii de credite în valoare de până la 29 miliarde dolari precum şi scutirea temporară de la plata unor taxe.

Airlines for America a avertizat că fără sprijinul Guvernului companiile aeriene ar putea rămâne fără bani până la finele anului şi chiar mai devreme. "Aceasta este o problemă pentru astăzi nu pentru mâine. Necesită acţiuni urgente", a declarat preşedintele Airlines for America, Nicholas Calio.

Începând din luna ianuarie companiile aeriene au redus zborurile, începând cu suspendarea zborurilor spre China continentală, unde a început epidemia de coronavirus. În ultimele zile, reducerea cererii pentru călătorii cu avionul a obligat companiile aeriene să anunţe mai multe măsuri dramatice.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img