joi, 28 martie, 2024

Concluzie SOC a cercetatorilor norvegieni: acest drog foarte blamat e chiar benefic sanatatii

Distribuie:

Publicat:

Dupa desfasurarea unui studiu exhaustiv, realizat pe zeci de mii de cetateni americani, o echipa de cercetatori norvegieni a ajuns la concluzia ca celebrul drog de sinteza LSD nu este nociv pentru sanatate, conform unui material publicat de The Independent. Cercetatorii Pal-Orjan Johansen si Teri Krebs de la Universitatea de stiinte si Tehnologie din Trondheim au examinat statisticile privind consumul de droguri în SUA în perioada 2001 si 2004, pe 130.000 de cetateni americani, dintre care 22.000 au luat un drog psihedelic, asa cum este LSD, cel putin o data în viata.

“Nu exista nicio legatura semnificativa între perioada de utilizare a diferitelor droguri psihedelice sau folosirea LSD-ului în ultimul an si o crestere a ratei de manifestare a problemelor de sanatate mentala“, conform materialului publicat de cei doi în revista PLOS One.

Conform acestora, drogurile psihedelice, precum sunt LSD, mescalina sau asa-numitele “ciuperci magice“, nu provoaca probleme cronice de sanatate.

“Pana la urma orice poate fi riscant; psihedelicele pot exacerba senzatii trecatoare de anxietate si confuzie, dar accidentele care duc la traume majore sunt foarte rare. În ultimii 50 de ani, zeci de milioane de oameni au luat droguri psihedelice si totusi nu exista dovezi concludente cu privire la problemele pe care aceste droguri ar putea sa le faca pe termen lung”, conform lui Teri Krebs. Cercetatorii sustin ca ideea conform careia aceste droguri ar afecta sanatatea mentala provine de la un mic numar de cazuri în care pacienti care erau deja bolnavi mental foloseau astfel de droguri.

Pe langa faptul ca nu este nociv, LSD-ul ar putea fi chiar benefic pentru sanatate

Ambii cercetatori norvegieni au publicat un studiu anul trecut în revista British Journal of Psychopharmacology, prin care sustin ca administrarea unei singure doze de LSD este un tratament extrem de eficient împotriva alcoolismului. De asemenea, cei doi au recomandat folosirea acestui drog pentru ajutarea persoanelor care sufera de alcoolism. Cercetatorii de la Trondheim au mai precizat ca 59% dintre pacientii care sufereau de alcoolism si au primit o doza de LSD, fie s-au lasat complet de bautura, fie au continuat sa bea cantitati mult mai mici decat înainte de a lua acest drog.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img