vineri, 19 aprilie, 2024

Concluziile doctorilor care l-au examinat pe Karius – de ce a gafat in finala Ligii Campionilor

Distribuie:

Publicat:

Portarul echipei Liverpool, germanul Loris Karius, a suferit o comotie cerebrala cu putin timp inainte de a comite doua erori uriase care au provocat infrangerea ''cormoranilor'' in finala Ligii Campionilor la fotbal, pe 26 mai, la Kiev, potrivit opiniei a doi specialisti care l-au examinat.

Karius, aflat in prezent in vacanta in California, se bazeaza in afirmatiile sale pe un comunicat al medicilor Ross Zafonte si Lenore Herget, care l-au examinat pe 31 mai, la Boston, la Massachusetts General Hospital, la cinci zile dupa ce Liverpool a fost invinsa de Real Madrid cu 3-1 la Kiev.

''Dupa ce am revazut atent filmul meciului si am integrat un istoric detaliat, un examen psihic si statistici obiective, concluzionam ca Loris Karius a suferit o comotie cerebrala in timpul meciului din 26 mai 2018'', au explicat cei doi medici.

In timpul finalei, Karius s-a plans arbitrului in min. 49 ca a primit o lovitura de cot din partea fundasului Sergio Ramos, o faza de joc care nu a fost observata la acel moment.

La doua minute dupa aceea, portarul german a comis o prima eroare grava, aruncand un balon cu mana catre un coechipier, interceptat insa de catre atacantul Karim Benzema, care a deschis scorul pentru Real. Dupa o foarfeca spectaculoasa a lui Gareth Bale, la care nu a putut face nimic, Karius a comis o a doua gafa mare, scapand mingea in plasa la un sut de la distanta al aceluiasi Bale.

Conform concluziilor medicilor Zafonte si Herget, e posibil ca acea comotie cerebrala suferita de Karius sa influenteze comportamentul sau si sa explice in parte erorile sale.

''In momentul evaluarii noastre, principalele simptome reziduale si semne obiective ale lui Karius sugereaza ca a existat o disfunctionalitate vizuala spatiala, imediat dupa eveniment (lovitura lui Ramos) '', afirma Zafonte si Herget.

''Simptome suplimentare si semne de disfunctionalitate au persistat, fiind posibil ca astfel de deficiente sa ii afecteze performantele'', au adaugat cei doi medici, care au remarcat ''progrese semnificative de la comotie''.

''Apreciem ca se va recupera complet, dupa rezultatele examenelor'', au notat medicii, care l-au sfatuit pe Karius sa fie atent la revenirea sa in fotbal.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img