vineri, 29 martie, 2024

Concurs cu dedicatie la Ministerul Sanatatii? (presa)

Distribuie:

Publicat:

Consiliul de coordonare al Institutului Național de Sănătate Publică îi atrage atenția ministrului Sănătății asupra riscului de scădere a standardelor profesionale ale viitorului director al institutului. Acesta urmează să fie numit fără concurs, prin selecție de dosare, și în baza unei fişe a postului din care au fost excluse condițiile de vechime și specialitate medicală, potrivit spotmedia.ro:

INSP a rămas fără director general în data de 7 martie 2021. Pe 10 martie, secretarul de stat Andreea Moldovan semna pentru ministrul Vlad Voiculescu fișa postului directorului INSP: acesta trebuie să fie ori cadru didactic, ori medic primar în domeniile sănătate publică/epidemiologie/igienă, să aibă experiență în muncă 10 ani și experiență în specialitate 5 ani.

Pe 18 martie 2021, conducerea INSP cere declanșarea concursului pentru ocuparea postului de director general, dar conducerea Ministerului Sănătății nu dorește să organizeze un concurs pentru șefia INSP și preferă o procedură rapidă de selecție de dosare. De asemenea, Ministerul Sănătății decide să schimbe și fișa postului. Din noua fișă a postului dispare complet experiența de lucru necesară ocupării postului. Nu mai este așadar necesar ca directorul general să aibă vreo experiență în muncă sau specialitate.

În momentul încetării mandatului dnei Pârvu, presa a scris că postul ar fi pregătit pentru consilierul ministrului Sănătății, Marius Ungureanu. Întâmplător sau nu, noua fișă a postului pentru funcția de director general INPS i se potrivește mănușă dlui Ungureanu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img