sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Conditiile meteo extreme au avariat 70% din sistemul aerian de distributie a energie electrice din judetul Vaslui

Distribuie:

Publicat:

Aproximativ 2.000 de avarii au fost inregistrate in reteaua aeriana de electricitate din judetul Vaslui, ca urmare a conditiilor meteorologice extreme din ultima decada a lunii aprilie. Au fost distrusi stalpi, elemente de sustinere si izolatie, precum si conductoare, fapt ce a cauzat intreruperea alimentarii cu energie pe toate nivelele de tensiune, pe zone extinse din judet.  
 
Prin efortul sustinut, a peste 350 de electricieni si ingineri din judetele Vaslui, Iasi, Bacau, Botosani si Vrancea s-a reusit alimentarea cu energie electrica a consumatorilor casnici din jud. Vaslui.
 
Echipele Delgaz Grid si ale contractorilor vor fi in continuare in teren pentru definitivarea lucrarilor de reparatii, avand in vedere ca sunt situatii unde alimentarea cu energie este realizata in sistem provizoriu, inclusiv cu grupuri electrogen.
 
30 de posturi de transformare aferente sistemului de irigatii sunt fara electricitate, pentru ca stalpii de medie tensiune sunt rupti si nu se pot inlocui din cauza fenomenului de baltire a apei in anumite zone.
 
Situatia creata in reteaua de electricitate din Vaslui a pus deopotriva, la grea incercare consumatorii, mai ales,  compania noastra, dar si firmele care lucreaza in domeniu.
 
Regretam disconfortul resimtit de consumatori prin intreruperea distributiei energiei si asiguram locuitorii judetului Vaslui ca am facut tot ceea ce a fost posibil, in conditiile date, pentru restabilirea starii de normalitate in cel mai scurt timp.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img