joi, 28 martie, 2024

Connect-R, despre cazul preotului Visarion, acuzat de hărțuire sexuală și viol: “Încetați să mai credeți că preoții sunt sfinți!”

Distribuie:

Publicat:

Connect-R a comentat, recent, în mediul online, vizavi de cazul preotului Visarion Alexa, ale cărui fapte au scandalizat și șocat o țară întreagă, cu atât mai mult cu cât nu a fost vorba despre un caz izolat. Iată ce a spus artistul!

Connect-R se numără printre vedetele care au comentat pe marginea cazului în care a fost implicat părintele Visarion Alexa, veste care a pus o țară întreagă pe jar, în mediul online apărând nenumărate reacții după ce acesta a fost acuzat de viol și de agresiune sexuală.

Ce spune Connect-R despre cazul preotului Visarion Alexa

Nu este un secret pentru nimeni că artistul este un tip profund religios, pentru Connect-R credința fiind extrem de importantă, așadar după ce părintele Visarion Alexa a devenit protagonistul unui scandal de amploare națională, acesta a comentat pe marginea subiectului. Artistul atrage atenția că preoții sunt oameni, la fel și cei pe care îi păstoresc și, deci, supuși în egală măsură greșelii.

„Încetați să mai credeți că preoții sunt sfinți, sunt oameni ca și noi, se hrănesc cu glicogen, hidrogen și oxigen. Toți luptăm cu aceleași duhuri, cu aceleași tentații, toți suntem supuși greșelii și nu este despre ce ni se întâmplă în viața asta, ci despre cum reacționăm la ce ni se întâmplă.

Să nu uităm că toți suntem unul, nu vreau să fiu părtinitor, să iau apărarea cuiva, justiția, până la urmă, va stabili cine este victimă, cine va fi îndreptățit, cine va fi judecat și așa mai departe.

Nu confundați ortodoxia cu omul care este supus greșelii.

Dar e important ca noi să avem dragoste. Că despre ortodoxie iar trebuie să știm că în capătul ortodoxiei nu stă niciun preot, niciun prelat, niciun arhiepiscop, ci stă Însuși Hristos. Nu confundați oamenii care slujesc cu învățătura. Nu faceți ce vă zic ei, dar să faceți în schimb ce vă spun ei', a transmis Connect-R în social media referitor la cazul părintelui Visarion Alexa.

Mai multe femei au depus plângeri la adresa preotului Visarion Alexa

Preotul Visarion Alexa, parohul Bisericii ‘Pogorârea Sfântului Duh’ din Capitală, a fost acuzat că a agresat sexual o femeie care venise la spovedanie. Ulterior, preotul a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, ca urmare a deciziei luate în data de 17 septembrie de Judecătoria Sectorului 6.

Potrivit unor surse judiciare citate de România TV, alte cinci femei au depus plângere împotriva preotului Visarion Alexa, acuzat că a agresat sexual o enoriaşă chiar în timpul spovedaniei. Femeile reclamă fapte de hărțuire sexuală petrecute în anii precedenți.

Între cele cinci victime care l-au reclamat pe părinte este şi o femeie în vârstă de 29 de ani. Tânăra a susţinut că a fost agresată sexual între anii 2010 și 2016. Faptele s-ar fi petrecut atât în mașina preotului cât și în chilia acestuia, potrivit unor surse citate de Realitatea Plus.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img