miercuri, 24 aprilie, 2024

Consuma KIVI. Vezi beneficiile

Distribuie:

Publicat:

Intr-o alimentatie sanatoasa fructele si legumele se afla la loc de cinste. Iar printre cele mai bune fructe dintr-o alimentatie sanatoasa se afla kiwi. Acest fruct delicios ofera numeroase beneficii pentru sanatate. Nu este totusi de mirare de vreme ce natura ofera nenumarate fructe care au fost folosite cu succes in medicina traditionala. In ceea ce priveste kiwi, acesta a fost numit fructul perfect de catre cei mai importanti nutritionisti ai lumii.

Iata care sunt bolile de care ne poate tine departe fructul de kiwi:

Cancerul de colon

Fructul de kiwi este de mare ajutor in prevenirea cancerului de colon, datorita continutului sau bogat in fibre. Doua fructe de kiwi furnizeaza mai mult de 5 grame de fibre, adica in jur de 15% din doza zilnica recomandata. Acest lucru te va ajuta sa combati o constipatie usoara si sa elimini toxinele din colon, reducand astfel riscul de a dezvolta cancer de colon.

Bolile respiratorii

Studii recente arata ca persoanele care au consumat kiwi in fiecare zi au fost mai putin expuse la boli respiratorii cum ar fi astmul, respiratie suieratoare sau tuse nocturna.

Apa cu lamaie: 6 beneficii extraordinare pentru frumusetea si silueta ta

Gripa

Un studiu italian a demonstrat ca in cazul copiilor care au mancat kiwi au aparut mai putine probleme respiratorii, fapt ce se explica prin bogatia fructului in vitamina C.

Bolile cardiovasculare

Datorita fibrelor pe care le contine, fructul de kiwi poate reduce nivelul de colesterol si, in consecinta, riscul de boli cardiovasculare.

Cercetatorii norvegieni au observat ca prin consumul a 2-3 kiwi pe zi timp de o luna se reduce nivelul trigliceridelor, unul dintre factorii de risc asociati bolilor cardiovasculare.

Samburele de avocado, mai sanatos decat fructul. Descopera beneficiile lui!

Combate imbatranirea

Pe langa vitamina C, kiwi contine si alti antioxidanti, cum ar fi vitamina E si polifenolii care imbunatatesc elasticitatea pielii si incetinesc procesul de imbatranire. Tot datorita actiunii sale antioxidante, kiwi lupta impotriva actiunii radicalilor liberi, substante care accelereaza imbatranirea pielii.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img