vineri, 29 martie, 2024

Contre la summitul UE-Balcani: Ursula von der Leyen a cerut disociere de Rusia și China/ Vucic: ‘Noi suntem o ţară independentă’

Distribuie:

Publicat:

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, le-a cerut marţi ţărilor din Balcanii de Vest, la summitul de la Tirana, să se disocieze de Rusia şi China şi să opteze clar pentru integrarea în Uniunea Europeană, dar preşedintele Aleksandr Vucic a afirmat că Serbia rămâne ţară "independentă".

Prezentă la summitul UE-Balcanii de Vest din Tirana, Ursula von der Leyen a afirmat că Serbia, Albania, Macedonia de Nord, Bosnia-Herţegovina, Muntenegru şi Kosovo trebuie să se alinieze clar poziţiilor Uniunii Europene, în contextul eforturilor de integrare.

"Trebuie să decidă clar de ce parte vor să fie – de partea democraţiei, adică de partea Uniunii Europene, care le este prieten şi partener. Sau vor să aleagă alt drum?", a afirmat Ursula von der Leyen, citată de publicaţia Die Zeit și Mediafax.

Rusia şi China încearcă să aibă o influenţă din ce în ce mai mare în Balcanii de Vest, deşi Uniunea Europeană rămâne cel mai mare investitor.

Continuarea pe stiripesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img