vineri, 29 martie, 2024

Controale in pietele din VASLUI si Barlad

Distribuie:

Publicat:

Politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice au organizat o noua actiune de verificare a agentilor economici si persoanelor fizice, pentru prevenirea si combaterea activitatilor comerciale ilicite.

In ziua de 15 martie, politistii au efectuat controale in complexe comerciale si in pietele din municipiile Vaslui si Barlad, actiunea avand drept scop prevenirea si descoperirea faptelor ilicite de natura infractionala sau contraventionala savarsite in urma desfasurarii activitatilor de comert.

Politistii au verificat legalitatea documentelor referitoare la provenienta bunurilor si produselor comercializate, a avizelor si atestatelor prevazute de lege, urmarindu-se totodata identificarea faptelor de evaziune fiscala si a actelor de comert ilicit. Verificarile au avut in vedere si legalitatea efectuarii transportului de marfuri si respectarea normelor in vigoare privind traficul rutier.

In urma controalelor efectuate la 49 agenti economici, politistii au inregistrat 2 dosare penale in care efectueaza cercetari pentru savarsirea a 3 infractiuni.

De asemenea, politistii au aplicat 35 sanctiuni contraventionale, dintre care 31 la Legea 12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati de productie, comert sau prestari de servicii ilicite, 3 la Legea 145/2014 pentru stabilirea unor masuri de reglementare a pietei produselor din sectorul agricol si 1 la alt act normativ. De asemenea, pentru neregulile constatate in trafic la autovehiculele destinate transportului de persoane si marfuri, politistii au aplicat 23 de sanctiuni contraventionale, in conformitate cu prevederile O.U.G. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice. Valoarea totala a sanctiunilor contraventionale aplicate este de 50.150 lei.

In urma unui control efectuat la un centru comercial en-gros, politistii au indisponibilizat 1750 kg produse procesate din cereale pentru care gestionarul nu a prezentat documente de conformitate care sa ateste calitatea produselor comercializate.

La actiune au participat si politisti din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale, Serviciului Rutier, jandarmi din cadrul Inspectoratului Judetean de Jandarmi Vaslui, precum si specialisti de la Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor si Inspectoratul Teritorial de Munca Vaslui.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img