marți, 16 aprilie, 2024

Copiilor nevaccinati li se va interzice accesul in gradinite. Guvernul a luat deja decizia

Distribuie:

Publicat:

Australia ar putea sa devina prima tara din lume unde copiilor nevaccinati li s-ar interzice accesul in gradinite. Aceasta decizie este luata in cateva state din Australia si ar putea sa fie implementata la nivel national.

Premierul Malcom Turnbull este chiar promotorul acestui demers si spune ca este unul de “viata si moarte”. “Daca un parinte spune ca nu vrea sa isi vaccineze copilul, nu isi pune in pericol doar propriul copil, ci ii expune unui risc si pe copiii altora.”, a declarat Turnbull.

Acest proiect a Guvernului Australian este sustinut si de asociatiile pentru sanatatea publica, ele argumentand ca parintii si comunitatea au obligatia de a-i proteja pe copii. “Daca tu, parinte, te astepti sa primesti sustinerea din partea comunitatii, fie prin indemnizatii sociale, fie prin acces la centre pentru ingrijirea copilului, atunci trebuie sa iti aduci, la randul tau, o contributie in cadrul comunitatii, protejandu-i pe ceilalti copii”, a declarat presedintele asociatiei medicale australiene, Michael Gannon.

In momentul de fata interdictia este in vigoare in trei state australiene – Queensland, New South Wales si Victoria.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img