miercuri, 24 aprilie, 2024

Coreea de Nord a incercat sa lanseze o racheta, dar a esuat! Ce s-a intamplat

Distribuie:

Publicat:

Coreea de Nord a incercat sa lanseze o racheta duminica din apropierea Sinpo, pe coasta sa estica, dar se crede ca a esuat, potrivit agerpres.ro.
Tentativa de lansare a rachetei vine la o zi dupa ce Nordul a organizat o parada militara la Phenian pentru a marca ziua de nastere a fondatorului statului si unde au fost prezentate ceea ce pareau a fi noi rachete balistice.
“Nordul a incercat sa lanseze o racheta neidentificata din apropiere de regiunea Sinpo in aceasta dimineata, dar se presupune ca a esuat”, a precizat duminica, intr-un comunicat, Statul Major Interarme (JCS) al Coreei de Sud.
Nu au fost furnizate alte detalii, iar JCS a spus ca analizeaza lansarea.
Totodata, Comandamentul fortelor americane din Pacific (PACOM) releva ca a detectat si urmarit ceea ce presupune a fi lansarea unei rachete nord-coreene la ora 11,21 Hawaii Time (21,21 GMT), pe 15 aprilie, langa Sinpo, racheta care “a explodat aproape imediat”, potrivit lui Dave Benham, purtatorul sau de cuvant citat de Reuters si AFP.
Tipul de racheta lansata de Coreea de Nord este inca evaluat, potrivit lui Benham.
Coreea de Nord a lansat o racheta balistica din aceeasi regiune inainte cu o zi ca presedintele american Donald Trump si omologul sau chinez Xi Jinping, aliatul-cheie al Phenianului, sa se intalneasca pentru a discuta despre programul de inarmare din ce in ce mai sfidator al regimului nord-coreean.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img