vineri, 19 aprilie, 2024

Coreea de Nord acuzata ca ar fi in spatele furtului informatic de 81 milioane de euro din Banca Centrala din Bangladesh

Distribuie:

Publicat:

Coreea de Nord ar putea fi, potrivit anchetatorilor americani, la originea sustragerii a 81 de milioane de dolari dintr-un cont al Bancii Centrale din Bangladesh detinut pe langa Rezerva Federala din New York, a relatat miercuri publicatia Wall Street Journal, citata de AFP si Agerpres.

Justitia americana se pregateste sa acuze intermediari chinezi, care ar fi ajutat Coreea de Nord sa sustraga aceasta suma prin piratare informatica in februarie 2016, adauga ziarul, citand surse apropiate anchetei.   Prin sistemul de transfer international SWIFT, piratii informatici au reusit sa vireze 81 milioane de dolari dintr-un cont detinut de Banca Centrala din Bangladesh la filiala din New York a Bancii Centrale americane (Federal Reserve System, Fed).  
Hackerii au inundat Fed din New York cu zeci de cereri de transfer si au incercat sa deturneze suplimentar 850 de milioane de dolari.  
Banii au fost transferati intr-un cont in Filipine si apoi urma lor s-a pierdut, o parte dintre ei fiind spalati prin intermediul unor cazinouri.   Malware-ul folosit de hackeri implicati prezinta trasaturi comune cu cel utilizat in atacul major asupra Sony Pictures Entertainment, la sfarsitul anului 2014, conform aceluiasi studiu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img