joi, 28 martie, 2024

Coronavirus: 965 de noi decese in Brazilia

Distribuie:

Publicat:

Brazilia a înregistrat sâmbătă 965 de noi decese cauzate de coronavirus, numărul total ajungând la 22.013 morţi, a anunţat Ministerul Sănătăţii, potrivit Reuters.

Numărul total de cazuri de infectare confirmate a ajuns la 347.398, în creştere cu 16.508 faţă de vineri, când Brazilia a depăşit Rusia şi a devenit a doua cea mai afectată ţară din lume, după Statele Unite, relatează Agerpres.

Numărul real de infectări şi decese se consideră a fi însă mai mare decât o arată cifrele oficiale făcute publice de guvern, în contextul în care capacitatea de testare din Brazilia, cea mai mare ţară din America Latină, este încă redusă.

Preşedintele brazilian de extremă-dreapta Jair Bolsonaro a fost puternic criticat pentru modul în care gestionează pandemiei, care a dus la plecarea a doi miniştri ai sănătăţii pe fondul opoziţiei sale faţă de măsurile de distanţare socială, dar şi în contextul promovării utilizării ca tratament a unui medicament a cărui eficienţă nu a fost demonstrată.

Cota de popularitate a lui Bolsonaro în sondajele de opinie este în scădere, în contextul în care criza politică în derulare se adaugă la efectele economice negative ale pandemiei de coronavirus.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img