joi, 25 aprilie, 2024

Coronavirus: antiinflamatoarele pot agrava COVID-19

Distribuie:

Publicat:

Antiinflamatoarele pot agrava COVID-19. Autoritatile sanitare franceze avertizeaza ca antiinflamatoarele pot agrava COVID-19!

„Dacă aveți febră, luați paracetamol”. Acesta este mesajul lansat de ministrul Sănătății și Solidarității din Franta, Olivier Véran, într-un mesaj postat pe Twitter, sâmbătă, 14 martie, pe măsură ce numărul infecțiilor cu coronavirus crește si în Franța. Până în prezent, au existat peste 3.600 de cazuri și 79 de decese.

Ministrul avertizează că „administrarea de medicamente antiinflamatorii (ibuprofen, cortizon) ar putea fi un factor în agravarea infecției”. În realitate, administrarea de antiinflamatoare reprezintă un risc pentru toate bolile infecțioase și nu doar pentru Covid-19.

Ibuprofenul, vândut sub acest nume și alte nume comerciale precum Advil și Nurofen, tinde să scadă răspunsul imun și împiedică organismul să se apere de boală.

Antiinflamatoarele pot agrava COVID-19

„Medicamentele antiinflamatoare vor crește riscul de complicații în caz de febră sau infecție”, spune Jean-Louis Montastruc, șeful serviciului de farmacologie medicală și clinică din cadrul Center Hospitalier Universitaire din Toulouse, pentru RTL.fr., care a raportat pacienți tineri cu Covid-19 fără comorbidități care sunt în stare gravă după ce au luat ibuprofen pentru febra.

Ministrul Sănătății Olivier Véran recomandă persoanelor care suferă de febră să ia paracetamol. „Vă recomandăm să luați paracetamol, deoarece scade febra fără a contracara inflamația”, a declarat biroul său. De asemenea, ministrul recomandă persoanelor cu privire la terapia antiinflamatoare în tratamentul bolilor cronice care prezintă simptome similare cu cele ale Covid-19 sa ceara sfatul medicului.

Medicamentele antiinflamatoare, medicamentele din așa-numita familie AINS (antiinflamatoare nesteroidiene) nu mai sunt vândute în farmaciile din Franta fara reteta de la mijlocul lunii ianuarie. Același lucru este valabil și pentru medicamentele care conțin paracetamol (Doliprane, Efferalgan etc.) și aspirină, care pot provoca leziuni hepatice grave, uneori fatale, atunci când sunt luate în doze prea mari.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img