vineri, 19 aprilie, 2024

Coronavirus: pacienti ajutati sa respire cu masti de la Decathlon

Distribuie:

Publicat:

Pacienti cu coronavirus ajutati sa respire cu masti de la Decathlon. Inginerii italieni, care s-au implicat pentru a realiza piese de ventilație in vederea salvarii de vieți intr-un spital local, în timpul crizei coronavirusului, au împărtășit o nouă invenție: transformarea măștilor de snorkelling de la Decathlon în echipamente esențiale de respirație.

Cristian Fracassi și Alessandro Romaioli din Brescia – o provincie din nordul Italiei afectată grav de pandemie – au spus că aparatul a fost testat cu succes la un pacient.

Inginerii de la o companie de imprimare 3D sustin că un medic i-a contactat cu o idee de a face măști ventilatoare de urgență folosind echipament de snorkelling.

Ei au proiectat o componentă pentru a conecta o mască de snorkelling de la Decathlon la aparatul de respirație, potrivit site-ului web al Isinnova.

Rezultatul este o „mască asistată de ventilație pentru spitalele care au nevoie de echipament suplimentar”, au povestit cei doi pentru The New York Times.

„Nu spunem asta ca să ne lăudăm, ci să arătăm ce este posibil”, au spus inginerii.

Pacienti cu coronavirus ajutati sa respire cu masti de la Decathlon

„Într-un moment de criză și într-un moment în care comerțul la nivel mondial se oprește, există încă multe modalități de a ajuta personalul din jurul vostru.”

Isinnova, compania de imprimare 3D, a declarat că a obținut un brevet pentru noua supapă pentru masca de snorkelling. „În intenția noastră, toate spitalele aflate în dificultate o pot folosi dacă este necesar”, a spus acesta.

Dr. Fracassi și Romaioli au lucrat deja la proiectarea și tipărirea unor supape de plastic – care leagă pacienții de ventilatoare pentru a-i ajuta să respire – după ce au aflat că un spital local rămânea fara partea esențială necesara supravietuirii.

„Nu mai făcusem niciodată valve, dar voiam să ajutăm”, au spus ei pentru The New York Times.

A fost nevoie de aproximativ trei ore pentru a produce prototipul, iar supapele tipărite 3D costă mai puțin de 1 € fiecare, conform BBC.

Brescia, un oraș și provincie din nordul Italiei, se află în cea mai afectată regiune a țării de focarul de coronavirus.

Peste 28.000 de persoane au fost infectate cu Covid-19 – un virus asemănător gripei care se poate transforma în pneumonie – în Lombardia până în prezent, potrivit cifrelor oficiale.

Italia a cunoscut cel mai mortal focar de coronavirus din lume, iar numărul morților a crescut într-un ritm mai lent în ultimele zile.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img