vineri, 19 aprilie, 2024

Coronavirus sau gripă? Cum să faci diferența?

Distribuie:

Publicat:

Diferenta dintre coronavirus si gripă. Principalele simptome la care trebuie să aveți grijă sunt febra și tusea sau lipsa respirației.

Febră peste 37,5°C
O tuse uscată
Semne respiratorii, cum ar fi tusea, durerea toracică, uneori cu scurtarea respirației (lipsa respirației)
frisoane
Dureri in tot corpul

Oboseală neobișnuită
dureri de cap

Diferenta dintre coronavirus si gripă

Problema este că simptomele descrise mai sus corespund și simptomelor clasice de gripă. Cu toate acestea, Daniel Camus, specialist în boli infecțioase la Institutul Pasteur din Lille, explică că semnele sunt ușor diferite. „În ceea ce privește gripa, ceea ce este izbitor este că te lovește brusc. Simptomele apar brusc, pacienții pot da chiar și ora exactă. La gripa apar de asemenea foarte des dureri puternice de mușchi și articulații. Aceste două semne nu sunt tipice pentru infecția cu coronavirus”.

„Semnele nu sunt cele ale gripei, profilurile afectate nu sunt aceleași”, de asemenea, „trebuie să fim atenți la acest nou virus”. Cu toate acestea, el a adăugat că, în marea majoritate a cazurilor (80% până la 85%), boala este ușoară. „Atenția noastră trebuie să fie concentrată asupra celor vulnerabili, în special a persoanelor în vârstă”.

Sunt bolnav: ce să fac?

În caz de tuse, febră, rămâneți in casă 7 zile, evitați contactul cu alte persoane. Contactele trebuie să rămână, de asemenea, acasa.
Nu mergeți la medic, laborator de analize medicale sau camera de urgență
Dacă este necesar, sunați-vă medicul de familie
Dacă starea se agravează și ai dificultăți în respirație și simți că ai respirație scurtă, contactează imediat 112.

La pacienții cu COVID-19 au fost raportate evenimente adverse grave legate de utilizarea medicamentelor anti-inflamatorii nesteroidiene (AINS). Ministerul Sănătății reamintește că „tratamentul febrei sau a unei dureri slab tolerate în contextul COVID-19 sau a oricărei alte viroze respiratorii se bazează pe paracetamol, fără a depăși doza de 60 mg / kg / zi și 3 g pe zi.”

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img