joi, 18 aprilie, 2024

Coronavirus: un medicament pentru artrita reumatoida, eficient si contra noului virus

Distribuie:

Publicat:

Covid-19, tratat cu medicament pentru artrita reumatoida. Prin unitatea sa din Genentech, compania Roche testează Actemra, medicament pentru artrită reumatoidă, ca un potențial tratament pentru pneumonie la pacienții cu COVID-19, boala cauzată de noul coronavirus. Roche a spus ca Food and Drug Administration a aprobat inceperea studiului clinic COVACTA.

Ideea de a utiliza un medicament pentru artrita reumatoidă pentru COVID-19 nu este o noutate. Unii medici au testat deja Actemra la pacienții cu COVID-19, cu succes. Și săptămâna trecută, Regeneron și Sanofi au început un studiu clinic al inhibitorului lor interleukin-6 Kevzara, care este, de asemenea, aprobat pentru artrita reumatoidă.

Covid-19, tratat cu medicament pentru artrita reumatoida

Actemra funcționează prin blocarea receptorului interleukin-6, ceea ce reduce răspunsul inflamator la pacienții cu artrită reumatoidă. Roche crede că ar putea ajuta pacienții cu COVID-19, deoarece cei care se luptă cu infecția pot trece prin ceea ce se numește o furtună de citokine, iar interleukina-6 este una dintre acele citokine implicate în bucla de feedback pozitiv.

Studiul clinic, care va fi derulat în colaborare cu Autoritatea de Cercetare și Dezvoltare Advanced Biomedicală a guvernului american, va compara Actemra plus standardul de îngrijire (SOC) cu placebo plus SOC. Studiul va măsura starea clinică, mortalitatea, ventilația mecanică și variabilele unităților de terapie intensivă peste 60 de zile. Roche intenționează să efectueze o analiză intermediară pentru a cerceta din timp dacă medicamentul are eficacitate la pacienții cu COVID-19.

De asemenea, Roche a anunțat că intenționează să ofere 10.000 de flacoane de Actemra stocului național strategic american. Compania crede că există suficiente medicamente în lanțul de aprovizionare încât distributia nu va afecta utilizarea pentru pacientii cu artrita reumatoidă.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img