vineri, 26 aprilie, 2024

Costa Rica, tara extrem de atractiva pentru fugari! Dupa Elena Udrea si Alina Bica, inca un inculpat ar fi plecat (surse)

Distribuie:

Publicat:

Dupa Elena Udrea si Alina Bica, inca un inculpat celebru a fugit in Costa Rica, potrivit unor surse citate de Antena 3. Este vorba despre Sergiu Diacomatu, fost vicepresedinte ANRP, trimis in judecata de DNA alaturi de Alina Bica.

 

CITESTE SI: Elena Udrea da o lovitura dura statului roman! Are statut de refugiat politic

Avocatul Elenei Udrea a anuntat vineri la ICCJ ca Elena Udrea a primit statutul de refugiat politic in Costa Rica, informeaza Antena3. Anuntul a fost facut in cadrul procesului in care se judeca dosarul „Gala Bute”. Judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie urmeaza sa dezbata vineri ultimul termen in dosarul "Gala Bute", in care Elena Udrea a fost condamnata in prima instanta la sase ani de inchisoare pentru luare de mita si abuz in serviciu. Inainte de pledoariile finale ale avocatilor si procurorului de sedinta, in sala de judecata ar urma sa fie audiati Rudel Obreja, Tudor Breazu, precum si omul de afaceri Adrian Gardean, ultimul fiind martor-denuntator in dosar. Elena Udrea se afla in prezent in Costa Rica iar la termenul anterior a anuntat prin avocatii sai ca doreste sa dea o declaratie in cadrul procesului, insa nu se poate prezenta, deoarece este insarcinata iar medicii i-au recomandat sa nu se deplaseze.

Pe 29 martie 2017, Elena Udrea a fost condamnata la sase ani de inchisoare cu executare in dosarul "Gala Bute" pentru luare de mita si abuz in serviciu. In acelasi dosar, Rudel Obreja, fost presedinte al Federatiei Romane de Box, a fost condamnat la cinci ani inchisoare cu executare iar Tudor Breazu, administratorul terenurilor de la Nana detinute de Elena Udrea, a primit trei ani de inchisoare cu executare. Ion Ariton, fost ministru al Economiei, a fost achitat pentru acuzatiile de participatie improprie la abuz in serviciu si folosire a influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img