vineri, 29 martie, 2024

COVID-19 – Franta incepe vaccinarea persoanelor de peste 55 de ani

Distribuie:

Publicat:

 

Vaccinarea contra Covid-19 pentru toţi francezii cu vârste de peste 55 de ani va începe de luni, a anunţat ministrul Sănătăţii Olivier Véran pentru Journal du dimanche, notează news.ro.

El a explicat că acest lucru va fi posibil datorită celor două vaccinuri, de la AstraZeneca pe care "de luni toţi francezii cu peste 55 de ani, fără condiţii, vor putea să-l primească", şi cel de la Johnson & Johnson, livrat în Franţa începând de luni, propus "prin coerenţă şi eficienţă, tuturor celor de peste 55 de ani, fără restricţii".

Din 19 martie, Franţa a rezervat persoanelor cu vârste de peste 55 de ani vaccinul produs de laboratorul anglo-suedez AstraZeneca, după cazuri rare, dar grave, de probleme de coagulare observate doar la pacienţii mai tineri.

Vaccinul produs de Janssen-Cilag (grupul Johnson & Johnson) este autorizat în Franţa din 12 martie. Ministrul a indicat faptul că prima livrare va conţine "200.000 de doze", "cu o săptămâna avans".

"Extindem vaccinarea", a precizat el, citând celelalte două vaccinuri autorizate în Franţa. Ministrul a anunţat "extinderea campaniei de vaccinare cu serurile de la Pfizer şi Moderna la toate persoanele cu peste 60 de ani din 16 aprilie".

Campania de vaccinare contra Covid-19 a vizat mai întâi persoanele cele mai fragile, cu vârste de peste 75 de ani sau care au comorbidităţi (probleme de sănătate care cresc riscul de deces). Din cauza întârzierii cu aprovizionarea, a demarat mai încet decât dorea Guvernul.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img