vineri, 19 aprilie, 2024

COVID-19: In cat timp obtii imunitate dupa ce te-ai vaccinat – Cum ramane cu cei care au facut COVID dupa ce s-au vaccinat

Distribuie:

Publicat:

În cât timp obții imunitate la Covid-19 după ce te-ai vaccinat? Este doar una dintre întrebările pe care ți le poți pune acum, cu doar două zile înainte de demararea celei de-a doua etape a campaniei de vaccinare împotriva coronavirusului în România.

Dacă până acum s-au vaccinat doar cadrele medicale și oamenii care lucrează în unități medicale, de pe 15 ianuarie alte categorii de populație se pot imuniza, acestea incluzând persoanele cu vârsta de peste 65 de ani, cei cu boli cronice sau lucrătorii din domenii esențiale.

Iar întrebarea pe care și-o pun oamenii înainte de vaccin este în cât timp se instalează acea imunitate la Covid-19 la care toți sperăm.

În primul rând, este necesar să știi cum funcționează vaccinurile anti-Covid care se folosesc la acest moment în țara noastră și în întreaga Uniune Europeană, adică serurile Pfizer și Moderna. Acestea sunt vaccinuri ce folosesc tehnologie mRNA, un nou tip de tehnologie care învață celulele corpului cum să construiască singur acea proteină pe baza căreia se va crea răspunsul imun.

Pentru ambele variante de vaccin este nevoie de rapel, pentru ca ele să atingă eficiența maximă rezultată în urma testelor. Pentru vaccinul Pfizer, cea de-a doua doză de vaccin este administrată la trei săptămâni după prima, în vreme ce, în cazul variantei Moderna, care de-abia a ajuns în țară și va începe să fie folosită, rapelul se face după patru săptămâni, scrie elle.ro.

continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img