sâmbătă, 20 aprilie, 2024

COVID-19 judetul Vaslui: Situatia actualizata vineri, 15 mai

Distribuie:

Publicat:

Situația statistică actualizată pentru județul Vaslui, 14.05.2020, conform informațiilor oferite de Direcția de Sănătate Publică Vaslui:
– numărul de persoane aflate în izolare la domiciliu la data curentă: 54;
– nicio persoană izolată la domiciliu în ultimele 24 de ore;
– nicio persoană ieșită din izolare în ultimele 24 de ore;
– numărul de persoane aflate în carantină la data curentă 401: (329 în carantină instituționalizată, 72 de persoane carantinate la domiciliu);
– persoane ieșite din carantină în ultimele 24 de ore: 35;
– numărul de persoane carantinate în ultimele 24 de ore: 24;
– cazuri confirmate cu noul coronavirus: 142 (58 internate în spital, 13 decedate, 71 externate din
spital).

Patrule mixte de polițiști, jandarmi, polițiști locali și militari din cadrul Ministerului Apărării Naționale au desfășurat activități specifice pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică, care a avut ca scop verificarea respectării măsurilor dispuse prin Ordonanțele Militare.

În ultimele 24 de ore, peste 210 polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, efective ale poliţiei locale și militari din cadrul Ministerului Apărării Naționale au desfășurat misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.
S-a verificat modul de respectare a măsurilor și interdicțiilor impuse (de izolare/ carantinare/ deplasare) în cazul a 265 de persoane. De asemenea, peste 40 de societăți comerciale/ PFA au fost verificate cu privire la respectarea interdicțiilor pe timpul Stării de urgență.
Nu au fost aplicate sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea restricțiilor privind circulația.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Vaslui, pentru prevenirea și combaterea răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus și pentru impunerea normelor legale în timpul Stării de urgență, în ultimele 24 de ore, a executat 44 de misiuni, a folosit 77 de efective, nu au fost constatate contravenții și nu au fost aplicate sancțiuni.

REAMINTIM cetățenilor numărul de telefon la care apelanții pot beneficia de suport psihologic și sprijin social. Numărul de telefon 0.800.070.030 se poate apela gratuit din orice rețea, de luni până sâmbătă, în intervalul orar 8:00-24:00.
Apelați pentru recomandări și alte informații linia TELVERDE – 0.800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. Apelați 112 doar în caz de urgență!
Informații legate de COVID -19 puteți primi și la numărul de telefon – serviciu de permanență al Direcției de Sănătate Publică Vaslui – 0770.379.448.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img