sâmbătă, 20 aprilie, 2024

COVID in sarcina – presupuneri, certitudini, intrebari frecvente ale gravidelor

Distribuie:

Publicat:

COVID în sarcină ➤ Cum se tratează COVID-19 în timpul sarcinii ➤ Infecția cu coronavirus și operația cezariană ➤ Coronavirus și laptele matern ➤

Sarcina este o perioadă pe cât de frumoasă pentru viitoarea mamă, pe atât de stresantă. Sute de întrebări și îngrijorări îi frământă mintea, de la unele firești, foarte serioase și pertinente, până la unele care îi fac pe medici să zâmbească. Nu, nu cu superioritate, ci cu înțelegere și cu toată îngăduința, pentru că nicio întrebare venită din partea unei femei însărcinate nu este considerată stupidă.

Pe lângă toate temerile ei cu privire la sănătatea și evoluția bebelușului, în această perioadă se mai adaugă încă una: infectarea cu coronavirus și implicațiile pe care le-ar putea avea asupra sarcinii.

Ne ajută să lămurim aceste aspecte dr. Andreas Vythoulkas, medic specialist obstetrică-ginecologie, cu supraspecializare în infertilitate.

Simptome ale infecției cu noul coronavirus

Coronavirusurile sunt o familie de virusuri care circulă atât la oameni cât și la animale și pot provoca de la o răceală obișnuită până la boli respiratorii mai grave. Virusul provoacă boala respiratorie numită COVID-19.

continuarea pe csid.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img