joi, 28 martie, 2024

Cozile de cirese NU trebuie aruncate! Vindeca infectiile urinare si ajuta in lupta cu alergiile

Distribuie:

Publicat:

Cozile de cireşe sunt recunoscute drept unele din cele mai eficiente diuretice naturale, calitate ce le recomandă ca adjuvant în zeci de boli.

Datorită conţinutului ridicat de potasiu şi flavonoide, ceaiul din cozi de cireşe are puternice efecte diuretice, proprietăţi astringente şi antidiuretice, dar sunt şi depurative, antifebrile şi antiinflamatoare renale.

Beneficiile ceaiului din cozi de cireşe:

Dezinfectează tractul urinar

Deoarece au efect antiinflamator şi antiseptic, cozile de cireşe se recomandă frecvent în tratamentul infecţiilor urinare (cistită, uretrită, pielonefrită şi nefrite). Se folosesc sub formă de decoct, obţinut astfel: un pumn de cozi de cireşe se fierb timp de 10 minute în 600 ml de apă, potrivit adevarul.ro.

„Topesc” celulita

Persoanele afectate de celulită ar trebui să mizeze pe ceaiul din cozi de cireşe. Fitoterapeuţii promit că rezultatele nu vor întârzia să apară, întrucât, pe lângă efectul diuretic, cozile de cireşe au şi proprietăţi depurative. Cu alte cuvinte, ele ajută la eliminarea rapidă a reziduurilor din sânge şi, implicit, a depozitelor de grăsime. Ba, mai mult, pentru a combate aspectul inestetic de celulită, în paralel cu utilizarea acestui ceai se recomandă cura cu cireşe (se pot consuma până la 2,5 kg pe zi).

Reumatism şi gută

Dacă suferi de reumatism ori de gută, tratamentul medicamentos poate fi completat cu băi locale cu decoct din cozi de cireşe. Un pumn de cozi de cireşe se fierbe ­într-un litru de apă clocotită. După ce amestecul se ia de pe foc, se lasă la infuzat circa zece minute. Decoctul se adaugă în apa de baie.

Alergii

Cozile de cireşe sunt un bun adjuvant în cazul alergiilor, fie că e vorba de urticarii, catar respirator sau alte simptome cauzate de alergeni. Tratamentul cu ceai de codiţe poate îmbunătăţi şi chiar elimina aceste simptome neplăcute. Experţii recomandă acest ceai şi pentru persoanele cu astm alergic.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img