vineri, 29 martie, 2024

Cristina Bălan, nevoită să-și retragă copiii de la grădiniță. Gemenii suferă de sindromul Down

Distribuie:

Publicat:

Cristina Bălan a împărtășit public, în repeatate rânduri, problemele prin care trece cu gemenii ei diagnosticați cu sindromul Down, din cauza prejudecăților și a sistemului neadaptat la nevoile lor. De data aceasta, artista și soțul ei au fost nevoiți să-i retragă pe copii de la grădiniță, din cauza mediului toxic de la acea unitate de învățământ.

Piedicile pe care le întâmpină Cristina Bălan și soțul ei cu cei doi copii pe care îi au, din cauza sistemului nepregătit pentru a integra persoanele cu sindrom Down, nu au luat sfârșit. Gabriel Bălan a dezvăluit că el și artista i-au retras pe gemeni de la grădiniță, după ce au observat că ce mici au început să dezvolte un comportament agresiv, pe care nu-l aveau înainte.

Copiii Cristinei Bălan, retrași de la grădință, după ce au arătat comportament violent

Soțul cântăreței susține că mediul în care s-au aflat gemenii era toxic și simțea de multe ori că cei mici nu erai bine-veniți acolo. Totuși, nu acest sentiment l-a făcut să ia decizia de a-i retrage de la respectiva unitate de învățământ, ci agresivitatea pe care o arătau micuții imediat ce se întorceau acasă de la grădiniță.

„Pentru ei era un mediu toxic. Au luat o grămadă de chestii negative. Am ajuns în punctul în care de câte ori îi duceam acolo, simțeam că îi duc undeva cu forța, că nu sunt doriți în locul respectiv. De când s-a început școala după vacanța de Paști, noi nu i-am mai dus la școală. mai mult rău le face. Au devenit mai închiși în ei, mai violenți. Ajunsesem să nu mai putem să comunicăm cu el. Ori de câte ori îi aduceam acasă. timp de un sfert de oră, 20 de minute, aruncau cu lucruri, se loveau între ei sau refulau cu energii negative. Ei nu au avut deloc chestii de violență până să-i integrăm în comunitatea asta. Noi i-am tot dus, nu au fost ținuți izolați, să zici că a fost primul lor contact cu o comunitate.”, a explicat soțul Cristinei Bălan, Gabriel Bălan, la Antena Stars.

Totodată, soțul Gabriel Bălan menționează că educatoarea nu ar fi fost pregătită pentru a asista copii cu nevoi speciale și alegea să-i izoleze pe cei doi.

„Educatoarea neavând nici experiență de părinte, niciun minim de informație, adică o formare de cum să interacționezi cu copiii cu CES, adică Copii cu nevoi Educaționale Speciale, a ajuns să-i izoleze.”, a mai precizat Gabriel Bălan.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img