vineri, 29 martie, 2024

Cristina Chiriac, preşedinta ANAA: ‘Evoluţia economiei româneşti depinde masiv de abilitatea mediului de afaceri de a găsi finanţare pentru dezvoltare’

Distribuie:

Publicat:

Evoluţia economiei româneşti în contextul imprevizibil şi dificil al crizelor actuale depinde masiv de abilitatea mediului de afaceri de a rezista, de a se reinventa şi de a găsi finanţare pentru dezvoltare, a declarat Cristina Chiriac, preşedinta Asociaţiei Naţionale a Antreprenorilor (ANAA).

Potrivit unui comunicat remis AGERPRES, mai sunt două zile până la debutul primului forum internaţional de venture capital din România – Romanian Venture Forum.

"Evoluţia economiei româneşti în contextul imprevizibil şi dificil al crizelor actuale depinde masiv de abilitatea mediului de afaceri de a rezista, de a se reinventa şi de a găsi finanţare pentru dezvoltare. Pentru startup-uri, atragerea capitalului de risc care asigură fonduri pentru inovare este o soluţie care trebuie introdusă pe agenda dezvoltării. Sursele oarecum tradiţionale de finanţare, împrumuturi de la bănci, fonduri guvernamentale, granturi europene sunt greu accesibile la început de drum, dar nici atragerea investiţiilor alternative nu este un exerciţiu simplu", consideră Cristina Chiriac, potrivit Agerpres.

Conform sursei citate, problema cea mai acută rămâne finanţarea acestei dezvoltări. Bugetul României are o capacitate limitată de susţinere a afacerilor mici şi mijlocii. Totodată, accesarea banilor europeni este un exerciţiu dificil pentru antreprenori şi presiunile inflaţioniste au scumpit costul creditării şi au îngustat accesul la împrumuturi pentru multe afaceri.

În context, Marius Ghenea, Managing Partner Catalyst Romania, a afirmat că ecosistemul de investiţii venture capital se dezvoltă rapid în România şi în regiune, iar Bucureştiul poate deveni un hub regional de investiţii pentru companiile cu potenţial mare de creştere, în special din zona de IT, dar şi din alte sectoare, cum ar fi Clean Tech, Life Sciences sau industriile creative.

Continuarea pe stiirpesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img