vineri, 19 aprilie, 2024

Cu cine seamana copilul tau: femeile au in corp parti din ADN-ul fostilor iubiti?

Distribuie:

Publicat:

Oamenii de stiinta au facut o descoperire ireala, in urma careia poti sa stii cu cine seamana copilul tau. Si, conform Yourtango.com, cel mic nu seamana doar cu partenerul tau de viata si cu rudele voastre, ci si cu fostii tai iubiti. Nu e posibil, o sa zici, dar aceasta teorie este destul de veche si nu a putut fi combatuta in totalitate. Dimpotriva, studiile scot la iveala dovezi care o confirma, chiar daca sunt incercari “timide”.

In primul rand, trebuie specificat ca stiinta nu asigura argumentele necesare pentru ca aceasta concluzie sa fie una aprobata de intreaga omenire, dar urmatoarele randuri s-ar putea sa te puna pe ganduri. Cu siguranta vor fi persoane care se vor ingrijora, asa cum, in mod categoric, vor fi persoane care vor considera aceste descoperiri demne de a fi stampilate cu “fake news”. Iata de ce spun specialistii in domeniu ca stiu cu cine seamana copilul tau.

Studiile lor au fost aplicate pe Drosophila melanogaster, musca de otet, dar in viitor intentioneaza sa faca si alte experimente in domeniu. Ipoteza spune ca ADN-ul unei femei poate fi expus fenomenului numit “microchimerism”. Acesta se bazeaza pe faptul ca o femeie care a dat nastere unui baietel pastreaza in sangele ei celule de la el. Cu alte cuvinte, celulele fatului de sex masculin raman in organismul mamei pe tot parcursul vietii, chiar daca sarcina a fost una normala sau nu, sarcina nu s-a incheiat ori s-a produs un avort. Procesul in sine se numeste “microchimerism” si se traduce prin prezenta in corp a unui numar mic de celule care provin de la un alt individ.

De aici, cercetatorii si-au pus intrebarea de ce unele femei au cromozomi Y chiar daca nu au avut niciodata un copil de sex masculin? Dupa experimente amanuntite, acestia au ajuns la concluzia ca un copil poate semana cu fostii iubiti ai mamei, deoarece fiecare dintre ei lasa ca “amintire” o mica parte din materialul genetic prin sperma. Mai precis, copilul seamana cu primul partener sexual, dar si cu ceilalti, pentru ca toti contribuie la dezvoltarea structurii ADN-ului la copii.

Filosoful grec Aristotel a propus spre studiu ipoteza care spune ca o femeie da nastere unui copil care le va putea spune tata si celorlalti barbati cu care femeia a intretinut relatii sexuale. Aceasta teorie a fost acceptata pana undeva in jurul anilor 1900. Dupa aceea, telegonia, caci asa se numeste aceasta idee justificata partial, a fost combatuta si respinsa de lumea moderna, care a catalogat-o ca fiind o incercare esuata de a impiedica femeile sa aiba parteneri din rase diferite si din clase sociale inferioare.

Iata ca studiul australienilor, efectuat relativ recent, in 2014, pe muste de otet, confirma teoria lansata de Aristotel. Coordonatorul cercetarii, dr. Angela Crean spune ca nu sunt dovezi clare ca se pot produce asemenea efecte si la oameni, dar exista un potential destul de mare sa apara aceste reactii la mamifere.

sursa: andreearaicu.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img