vineri, 29 martie, 2024

CULINAR:Cartofi crocanti cu ciuperci si ceapa, o mancare perfecta in post

Distribuie:

Publicat:

Postul este o buna ocazie de a-ti detoxifia organismul si de a descoperi cat de gustoase pot fi preparatele vegetariene de fapt. Iata o reteta perfecta pentru pranz sau cina: cartofi crocanti cu ciuperci si ceapa. Aveti nevoie de:

– 3 cartofi mari (500 g), dati prin razatoare;

– 1 ceapa medie, taiata fin;

– 200 g ciuperci taiate marunt;

– 2 catei de usturoi pisati;

– 1 lingurita de frunze de cimbru;

– sare si piper dupa gust.

Mod de preparare:

1. Intinde cartofii pe o farfurie termorezistenta si pune-i la microunde pana se patrund si devin usor crocanti, circa 5 minute.

2. Incinge o lingura de ulei intr-o tigaie cu diametrul de 25 cm pe foc mediu, apoi adauga ceapa si ciupercile si amesteca-le din cand in cand. Dupa 8 minute, adauga usturoiul si cimbrul, amestecand rapid, pana capata aroma tot continutul tigaii (nu mai mult de 30 de secunde). Condimenteaza cu sare si piper, apoi pune amestecul intr-un vas si sterge tigaia cu un servetel.

3. In aceeasi tigaie, mai incinge o lingura de ulei bine, apoi adauga jumatate din cantitatea de cartofi si preseaza-i bine, cu o spatula de silicon, pe fundul tigaii. Pune deasupra lor mixul de ceapa si ciuperci, apoi adauga si restul catofilor. Lasa preparatul pe foc pana se rumeneste bine, apoi pune-l pe o farfurie si cu ajutorul altei farfurii puse deasupra, intoarce-l pe partea cealalta si mai pune-l pe foc pana se rumeneste si baza. Se serveste imediat.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img