vineri, 26 aprilie, 2024

CULINAR:Cum se prepara sarmalele

Distribuie:

Publicat:

Bucataria romaneasca nu poate fi conceputa fara sarmale. Sarbatorile de iarna nu sunt sarbatori daca de pe masa traditionala lipsesc sarmalele în varza acra.
Sunt usor de facut si nu necesita foarte multe ingrediente.

INGREDIENTE:
700 g carne de porc
100 g ceafa porc afumata
4-5 felii de costita de porc afumata
500 g orez cu bobul rotund
1 ceapa mare
marar
putin cimbru
1 varza murata mare
5 linguri de bulion
2 linguri ulei
1 foaie dafin
boabe de piper
1/4 lingurita piper macinat

Cum sa preparam cea mai sanatoasa toba de casa: ce trebuie sa adaugam neaparat pentru un gust minunat

PREPARARE: Daca varza este prea acra sau prea sarata spalam frunzele în apa calduta si le stoarcem. Daca frunzele sunt prea mici taiem nervurile groase pe dos, fara sa rupem frunza, iar daca frunzele sunt prea mari le putem taia în doua.

ATENTIE : Alegeti varza cu foile subtiri ca sa va usurati munca. În cazul în care varza are foile mai mari, taiati cotoarele si împartiti în trei sau patru bucati pe lungimea cotorului si apoi pe fibra Tocam carnea împreuna cu ceafa. Adaugam ceapa tocata marunt si calita, orezul, putin piper macinat, cimbrul si mararul. Punem la acest amestec si o ceasca de apa rece care are rolul de a fragezi carnea. Luam frunza de varza în mana si punem carne tocata cam o lingura .

Carnea o punem pe latimea frunzei, astfel încat sa ne ramana cel putin 2 cm la un capat si la celalat al frunzei, pentru a înveli sarmaua. Introducem capatul îngust înauntru pentru a nu de desface sarmalele cand le fierbem. Cateva frunze de varza le taiem julien si le punem pe fundul oalei împreuna cu costita afumata. Apoi, asezam sarmalele una langa alta, chiar si suprapuse daca avem mai multe, dar trebuie sa avem grija ca oala aleasa sa fie destul de înalta, pentru a nu a da în foc cand fierb.

Care este opinia nutritionistilor despre piftie?

Cand terminam de aranjat sarmalele mai punem un rand de varza taiata julien, boabele de piper si frunza de dafin. Sarmale in foi de varza murata Turnam apa clocotita peste acestea si le punem la fiert. Între timp calim bulionul si îl punem peste varza. Lasam sa fiarba cam o ora, completand cu apa din cand în cand, apoi le dam la cuptor pentru 30 de minute sa scada.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img