joi, 28 martie, 2024

CULINAR:Drob de curcan la cuptor

Distribuie:

Publicat:

Ingrediente:

1 ceapa galbena, tocata marunt
ulei de masline
5 catei de usturoi
1 rosie coapta, tocata marunt
1 lingura mix italian de condimente
1 ou
cca 150 gr sos de rosii
1 lingurita sos Worcestershire
putin piper negru
2 linguri parmezan dat pe razatoare
100 gr gris
cca 350 gr mozzarella faramitata
cca 280 gr carne tocata de curcan

Mod de preparare:

1. Soteaza ceapa, apoi pune in tigaie usturoiul.
2. Dupa 1 minut adauga rosii si mixul de condimente. Lasa pe foc vreo 3-4 minute (amesteca in mod constant), dupa care indeparteaza de caldura.
3. Incinge cuptorul la 200 de grade Celsius.
4. Mixeaza oul cu sosul Worcestershire si cu un sfert din cantitatea de sos de rosii.
5. Adauga grisul, carnea, piperul, parmezanul si ceapa si usturoiul sotate. Omogenizeaza.
6. Adauga 230 gr mozzarella. Omogenizeaza.
7. Unge o tava cu putin ulei.
8. Pune compozitia in ea, acoper-o cu restul de sos de rosii si de mozzarella.
9. Baga tava in cuptor pentru aproximativ 45 de minute.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img