Carnatii cu pastai si marar reprezinta o varianta inedita de a prepara carnatii, aceasta mancare nelipsita de pe mesele romanilor in zilele de sarbatoare, pentru a impresiona invitatii. Pentru preparare veti avea nevoie de:
1 kg bob pastai sau fasole verde
200 ml ulei
1 ceapa
1 legatura patrunjel
2 legaturi marar
1 morcov
1 gogosar
3-4 rosii
250 g carnati afumati
sare
piper
2 pahare de apa
smantana
Carnea procesata ne omoara de tineri!
Cureti pastaile de bob sau de fasole si le speli. Cureti si speli si legumele ramase. Tai marunt ceapa curatata, gogosarul in fasii subtiri, carnatii in rondele, iar morcovul il dai pe razatoare. Incingi uleiul intr-o cratita si calesti ceapa, amestecand usor, pana devine translucida.
Adaugi pe rand morcovul ras, gogosarul, carnatii si fasolea sau bobul pastai si continui sa le calesti impreuna pentru 5 minute, amestecand din cand in cand. Decojesti rosiile si le tai in cuburi, indepartandu-le cotoarele. Pui rosiile peste legumele calite, torni putina apa calda, presari putina sare si lasi sa scada mancarea, in vasul partial acoperit.
Spre sfarsit, adaugi patrunjelul fin tocat, iar cand pastaile s-au fiert si uleiul incepe sa se ridice la suprafata, stingi focul si presari verdeata fin tocata. Aduci la masa mancarea alaturi de smantana.
8 secrete ale carnatilor de Craciun pregatiti ca la mama acasa
sursa: restaurantedelux.ro