joi, 28 martie, 2024

Cum a murit Victor Spirescu, romanul care a “invadat” Marea Britanie, in 2014? ‘Si-a trait viata la maximum tot timpul si a trait clipa pana la capat, cu adrenalina la maximum’

Distribuie:

Publicat:

Victor Spirescu, primul roman ajuns in Marea Britanie, in 2014, dupa ridicarea restrictiilor pe piata muncii, era aproape de a-si fi implinit toate visurile pe care le avea la plecarea din tara. Era logodit cu Suzana Mates, o fata pe care o iubea, avea masini puternice, o alta dorinta mare a romanului, stransese bani sa-si cumpere o casa si urma sa se casatoareasca in vara.  Logodnica lui, Suzana, a povestit in exclusivitate pentru cancan.ro, ce s-a intamplat in noaptea in care Victor a avut accidentul. Ancheta politistilor britanici nu s-a incheiat inca, dar, din povestirea ei, se poate intui cauza mortii.

Romanul si-a pierdut viata in dimineata zilei de luni, 15 ianuarie. In urma cu o seara, Suzana si cu el au petrecut cu alti prieteni, iar Victor a decis, apoi, sa faca drifturi cu un autoturism de teren. Nu a reusit, astfel s-a dus acasa sa ia un autoturism mai mic. Inainte de “cascadorie”, Victor bause cateva beri. 

 

“Prima data s-a dus cu Porsche Cayenne-ul, nu a reusit sa faca (n.r.: drifturi), s-a intors acasa. Dup-aia, m-am dus dupa el, tot se plimba pe aici. Nu mai statea cu noi, nu stiu, era dubios. La inceput a stat cu noi toata seara si dupa aceea, a fost mai asa, mai singuratic. Dar nu s-a certat cu nimeni. Dupa aceea  l-am prins ca s-a dus in spatele casei, sa se urce in Mitsubishi cu baiatul ala, sa plece. Am venit fix la timp, sa ma duc cu el. Bausera niste bere, adica nu bause foarte mult, dar asa am simtit eu ca nu e OK. Si a zis: «Nu, nu, ca vreau sa pun benzina.».

Nu mai avea benzina si am spus: «OK, vin cu tine». «Nu, nu, nu». In fine, pana la urma m-a lasat sa merg cu el. A condus OK, ne-am intors acasa, s-a pus pe canapea si, cateva secunde de neatentie, m-am dus la bucatarie sa iau niste apa, a fugit. Deci, ca un copil din ala mic cand ii spui: «Stai cuminte, nu te duce acolo», ei, exact acolo s-a dus. S-a dus cu baiatul ala, voia sa ia o sticla de suc de la benzinarie. Si l-am vazut pe geam, am vazut pe geam luminile de la masina, am fugit spre poarta, dar deja era prea tarziu ca sa mai ajung. Si m-am dus la baiatul ala din casa, sa mergem repede dupa el.

Si a incercat sa conduca, a simtit ca nu e in stare sa conduca, baiatul ala bause mult mai mult. Si l-am sunat incontinuu de cand a plecat pe poarta si nu a vrut sa imi raspunda la telefon – bine, probabil ca nu putea sa raspunda, pentru ca facea cerculete. S-a ridicat pe doua roti, dupa care a luat-o pe un drum drept, cu 100 si ceva de km/h. Si cu drifturi de fundul masinii, stanga-dreapta, cu frana de mana trasa, stanga-dreapta, stanga-dreapta si ultima data stanga, a zis: «Nu! Nu asa!»”, a povestit plangand Suzana Mates.

“Da, eram logoditi, urma sa ne casatorim. Tocmai ce ne-am facut… voiam sa mergem in Cipru – nu eram hotarati, dar ne-am fi dorit acolo. Anul acesta urma sa facem nunta, spusese tuturor. Nu, nu primisem inelul de logodna, a incercat sa imi cumpere. Nu, inelele noastre de logodna erau masinile. Pasiunea lui erau masinile, cand lua banii de salariu: «Ce masina ne luam?», asa spunea. Sincer, era foarte implinit, aveam tot ce ne trebuia, nu mai avea ce sa isi ia. Spunea: «Avem tot ce ne trebuie, putem sa ne facem o casa». Facea 34 de ani pe 8 februarie. Tocmai ce isi vazuse parintii. Venisera pe 28 decembrie, am facut Revelionul impreuna, au stat pana pe 4 ianuarie, i-a dus, am facut turul Angliei. Mama lui are probleme cu o tuse, ceva cronic si cand se intampla ceva urat nu se poate controla. Mama lui e devastata”, a mai spus femeia care ar fi trebuit sa-i devina sotie lui Victor Spirescu, pentru cancan.ro.

“Subliniez faptul ca el asa si-a trait viata la maximum tot timpul si a trait clipa pana la capat, cu adrenalina la maximum. Ceea ce-i placea cel mai mult, obsesia lui cu masini si aveam incredere ca avea control asupra masinilor… Nu stim ce s-a intamplat”, a mai marturisit logodnica lui Victor Spirescu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img