joi, 28 martie, 2024

Cum ajuta la slabire pipotele de pasare

Distribuie:

Publicat:

Evident ca pipotele nu sunt cele mai bune alimente pentru slabire, dar aduc o contributie destul de mare, daca sunt consumate corect. 

Iata cum pot ajuta:

 

 Accelereaza metabolismul datorita cantitatii mari de proteine ( acestea sunt necesare in procesul de slabire)

Contine vitamine si minerale, care favorizeaza topirea kilogramelor

Ofera satietate pe termen lung

Contin un numar relativ mic de calorii si anume 154

 
*Atatea beneficii trebuiau sa fie insotite si de un dezavantaj, dar nu il vom resimti daca consumam pipote de 1-2 ori pe saptamana. Acel punct slab consta in faptul ca au in compozitie destul de mult colesterol, motiv pentru care trebuie sa eviti sa le gatesti in sosuri grase sau sa le prajesti. Un alt sfat este sa le consumi cu o garnitura sanatoasa cu putine calorii si neaparat 1 bol de verdeata. In acest mod vei evita problemele cu colesterolul rau.
 

Cum se prepara cea mai buna mancare de pipote

Cum se consuma corect pipotele de pasare?
 

Pipotele sanatoase nu trebuie sa aiba miros neplacut si nici culoare dubioasa. Ele trebuie sa fie de un roz moviu sanatos si trebuie sa luceasca, iar inainte de preparare trebuie spalate foarte bine, mai ales ca intr-o punga mare ai pipote de la zeci de pasari. Acestea pot fi gasite la ferme sau in supermarket-uri. O varianta sanatoasa de gatire este sa le fierbi sau sa le faci la cuptor, dar sa folosesti 1 lingura de ulei de masline si plante aromatice pentru gust. 
 

In plus:

Stimulează creşterea copiilor

După cum bine ştiţi, zincul este un element indispensabil pentru creşterea oaselor la copii, iar acesta se găseşte şi în pipote. De asemenea, zincul întăreşte unghiile şi părul.
Păstrează pielea tânără şi frumoasă
Consumul de pipote accelerează metabolismul datorită conţinutului ridicat de proteine, fapt care previne îmbătrânirea şi apariţia tumorilor. În plus, seleniul din pipote este un element important pentru buna funcţionare a glandei tiroide, mărind astfel longevitatea.

Au un aport important de vitamine

Pipotele conţin cupru, magneziu, fosfor, potasiu şi mangan, precum şi vitamina B9. Prin simplul consum al lor vă veţi umple organismul cu vitamine şi substanţe utile, lucru care va permite organismului să funcţioneze eficient. Pe lângă toate acestea, fierul din acest produs ajută persoanele care suferă de anemie.

Ajută la eliminarea pietrelor la rinichi

Puţine persoane cunosc faptul că stratul de pe pipote constituie un remediu pentru eliminarea pietrelor la rinichi. Acest strat se spală bine, se usucă şi se consumă sub formă de praf.
Este important ca atunci când cumpăraţi pipote să fiţi atenţi la aspectul lor. Acestea trebuie să fie curate şi să lucească. În ceea ce priveşte modul de preparare, acestea pot fi fierte, înăbuşite sau chiar prăjite cu sos barbeque şi verdeaţă.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img