sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Cum ar trebuie sa iti protejezi parul de soare

Distribuie:

Publicat:

Abia astepti sa te bucuri de zilele insorite? Ei bine, parul tau este mai putin incantat. De ce? Este posibil sa te confrunti cu varfuri despicate, culoare mai terna si par degradat din cauza efectelor razelor soarelui. Iata 3 sfaturi pe care ar trebui sa le urmezi daca vrei sa te bucuri de o podoaba capilara stralucitoare si plina de sanatate si pe timpul zilelor cu soare!

1. Ia o pauza de la instrumentele de styling

Soarele nu are mila cand vine vorba de podoapa ta capilara. Astfel, parul este afectat de expunerea la soare, dar si de transpiratia de la nivelul scalpului. Este recomandat sa iei o pauza de la coafarea cu styler-ul tau favorit! Daca te temi de fire rebele sau electrizate mizeaza pe o lotiune sau crema cu efect de finisare.

2. Foloseste un produs de ingrijire a parului cu factor SPF

Vara, atat tenul, cat si parul trebuie protejat de efectele nocive ale razelor UV. Specialistii recomanda folosirea unor produse de ingrijire (lotiune, spray-uri sau uleiuri) care iti protejeaza parul impotriva razelor.

3. Evita sa te speli pe cap prea des

Daca te speli prea des pe cap, exista riscul ca parul tau sa se usuce foarte mult. Atentie: vara trebuie sa fii foarte atenta sa nu te speli pe cap inainte de a merge la piscina sau la mare. De ce?  Pentru ca samponul inlatura uleiurile naturale ale suvitelor tale, asa ca acesta va fi mai repede afectat de substante precum clorul sau sarea din mare.

sursa: one.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img