joi, 18 aprilie, 2024

Cum căutați cel mai bun cămin de bătrâni pentru un membru al familiei

Distribuie:

Publicat:

Atunci când un membru al familiei dumneavoastră trebuie să se mute într-un azil de bătrâni, poate fi o decizie dificilă. Vreți ca acesta să beneficieze de cea mai bună îngrijire, dar doriți, de asemenea, să se simtă ca acasă. Vestea bună este că există multe resurse disponibile pentru a vă ajuta să găsiți azilul de bătrâni potrivit pentru nevoile membrului familiei dumneavoastră.

Unul dintre primele lucruri pe care ar trebui să le faceți este să cercetați unitatea, inclusiv să vă uitați la recenziile sale online. Veți dori să vă asigurați că alte familii au avut experiențe pozitive și că nu există probleme majore cu unitatea sau cu personalul acesteia. De asemenea, puteți întreba despre ce fel de activități sunt oferite, dacă oferă îngrijire specializată (cum ar fi îngrijirea pentru demență) și cât de des pot primi vizite.

În continuare, potriviți nevoile membrului dumneavoastră de familie cu resursele disponibile la azilul de bătrâni. Dacă are nevoie de asistență pentru a se îmbrăca singur sau pentru a mânca, atunci căutați o unitate care are asistente medicale care îl pot ajuta să se îmbrace și să ia masa, în loc să fie nevoit să se bazeze pe membrii familiei care s-ar putea să nu poată să-l viziteze în fiecare zi. Dacă sunt mai independenți, dar au totuși nevoie de cineva în preajmă toată ziua (și noaptea), atunci aflați câte îngrijitoare sunt în personal și cât de des verifică rezidenții în fiecare tură.

Pregătiți o listă de întrebări înainte de vizită

– Cât costă azilul de bătrâni?

– Ce fel de activități sunt oferite în cadrul instituției?

– Care sunt orele de funcționare?

– Câți vizitatori pot veni în fiecare zi?

Atunci când căutați cel mai bun cămin de bătrâni din București pentru un membru în vârstă al familiei dumneavoastră, este important să vă asigurați că unitatea va fi capabilă să răspundă nevoilor acestuia. Acest lucru înseamnă că trebuie să puteți identifica nevoile membrului dumneavoastră de familie și să aflați ce resurse sunt disponibile la acest centru îngrijire bătrâni.

Evaluați starea de sănătate a vârstnicului

Pentru a face acest lucru, mai întâi evaluați starea actuală a membrului dvs. vârstnic de familie. Dacă suferă de demență sau de boala Alzheimer, este posibil ca acesta să nu fie capabil să comunice în mod eficient cu dumneavoastră despre nevoile sale. În acest caz, cel mai bine este să cereți unui medic să îl evalueze. Dacă are limitări fizice, cum ar fi probleme de mobilitate sau dureri cronice, acestea îi pot afecta, de asemenea, capacitatea de a comunica eficient cu dumneavoastră cu privire la nevoile sale.

Odată ce aveți o evaluare a stării și a abilităților actuale ale membrului dvs. de familie în vârstă, discutați cu acesta despre ceea ce și-ar dori de la un azil de bătrâni. Își dorește o mulțime de activități? Sau sunt mai degrabă interesați să petreacă timp în liniște și singuri? Există tratamente medicale sau terapii specifice care i-ar ajuta? Își dorește un cămin de bătrâni în apropiere, astfel încât prietenii și membrii familiei să îl poată vizita în mod regulat?

După ce ați discutat cu ei despre toate aceste lucruri, căutați un azil de bătrâni care are resurse disponibile pentru aceste tipuri de tratamente sau terapii – și unul care este suficient de aproape pentru ca să fie vizitat în mod frecvent.

Odată ce știți ce fel de instituție doriți, este timpul să începeți să căutați. Începeți prin a discuta cu prietenii, membrii familiei și vecinii; este posibil ca aceștia să aibă experiență cu anumite facilități care vă vor ajuta să vă ghidați decizia. Uitați-vă la fiecare azil de bătrâni în persoană – nu vă bazați doar pe recenzii sau evaluări online! Vreți să vedeți personal facilitățile, astfel încât să vă puteți asigura că este curat, confortabil și sigur. Și nu uitați: nu toate căminele de bătrâni sunt create la fel – unele sunt mai bune decât altele.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img