joi, 18 aprilie, 2024

Cum faci ciorba macelareasca – Reteta pe care doar bunicii mai stiu sa o prepare

Distribuie:

Publicat:

Suntem din ce in ce mai atasati de telefonul mobil, mancam dezordonat si uitam sa mai comunicam. Toate aceste obiceiuri ne afecteaza sanatatea creierului, spun specialistii. Tot de la ei am aflat si ce trebuie sa facem pentru a nu ne transforma in roboti umanizati.

Am ajuns, in doar cativa ani, sa avem o a treia mana: acasa, pe strada sau la volan, suntem nedezlipiti de telefon si, de cele mai multe ori, extensia ne conecteaza la lumea virtuala cand nici n-apucam sa iesim bine din cea a viselor.

Timp pentru postari, aprecieri si distribuiri avem insa destul: e o boala a omului modern, iar primele simptome sunt oboseala permanenta si slaba capacitate de concentrare. Ambele ne afecteaza calitatea vietii si sunt pricinuite de timpul mult petrecut cu ochii in telefon, spun psihologii.

Ca sa impiedicam imbatranirea prematura a creierului, specialistii ne recomanda si sa facem sport. Cel putin o jumatate de ora, dimineata sau seara, este pentru sistemului nervos ca o vacanta intr-un parc de distractii pentru copii.

La fel de importanta pentru sanatatea creierului este alimentatia.

Nutritionistii ne recomanda sa consumam glucide complexe, ca acelea din cerealele integrale, fructe si legume. Beti apa si dormiti cat trebuie – nu mai putin de 8 ore pe noapte.

Modul corect de a consuma sfecla rosie pentru intarirea ficatului

Ficatul se afla pe lista celor mai solicitate organe din corp, fiind extrem de important pentru functionarea sistemului imunitar, a metabolismului, a sistemului digestiv.

Sfecla rosie este foarte bogata in calciu, magneziu, fier, vitamina C, potasiu, mangan, fosfor, caroten, betaina si vitamina B. Betaina are efect hepatoprotector si stimulator al bilei si reduce homocistina din sange. In dreptul tulpinii cu frunze a sfeclei se afla cea mai mare concentratie de betaina. Aceasta subbstanta face ca sfecla sa fie foarte eficienta pentru detoxifiere.

Aceasta leguma actioneaza ca un puternic protector hepatic, regenereaza celulele hepatice si stimuleaza functie hepatica. Daca vei consuma in mod regulat sucul de mai jos si sfecla cruda, vei incetini evolutia bolilor cronice de ficat si vei preveni ficatul gras.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img