vineri, 19 aprilie, 2024

Cum faci rosii deshidratate pentru iarna

Distribuie:

Publicat:

O alta varianta delicioasa de a depozita rosiile pentru iarna este sa le deshidratezi. Nu trebuie sa ai un aparat special pentru acest proces, desi aceasta ar fi cea mai simpla metoda de a le usca. Poti folosi si un cuptor sau le poti lasa in soare, mai ales ca zilele calduroase inca nu au luat sfarsit. Daca mai adaugi si cateva ierburi, precum oregano, cimbru sau busuioc, poti sa obtii cele mai savuroase rosii pentru preparatele de iarna.

Cum sa prepari rosiile uscate: se taie in jumatati sau in sferturi, se scoate partea alba complet si se elimina cat mai multe seminte, fara insa a afecta miezul. Adauga ierburile si sare, daca vrei. In cazul in care alegi sa le faci la cuptor, va trebui sa le lasi la uscat circa 12 ore, la o temperatura de 50-60 de grade Celsius. Varianta cu soarele este mai simpla, insa trebuie sa te asiguri ca umiditatea este cat mai scazuta.

Dureaza 3 zile sa se deshidrateze complet atunci cand sunt expuse la razele soarelui. Apoi, rosiile se pun in borcane, alaturi de diverse condimente (usturoi, boia etc.) si se completeaza compozita cu ulei de masline sau cu ulei de floarea soarelui. Borcanele trebuie inchise ermetic si puse intr-un loc racoros. Daca vrei sa iti tina multe luni, cel mai indicat ar fi sa sterilizezi borcanele pline cu rosii la bain-marie timp de 15-20 de minute.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img