vineri, 29 martie, 2024

Cum îți dai seama că sistemul limfatic nu funcționează cum trebuie: Simptomele care ar trebui să te pună pe gânduri

Distribuie:

Publicat:

A scăpa de materia toxică care se acumulează în organism este una dintre cele mai importante moduri de a rămâne sănătos. Corpul uman este format din multe organe și glande care ar trebui să elimine toxinele din organism. Acest sistem de organe și glande se numește sistem limfatic. Din păcate, este posibil ca sistemul limfatic să se înfunde și să nu funcționeze corect la majoritatea oamenilor.

Sistemul limfatic este o parte a sistemului circulator și o parte crucială a sistemului imunitar. Este format din glande, ganglioni limfatici, splina, glanda timus și amigdale. Sistemul limfatic are mai multe funcții, cum ar fi:

Îndepărtarea lichidului interstițial din țesut

Absorbția și transportul acizilor grași și grăsimilor din sistemul digestiv

Transportul celulelor albe din sânge către și de la ganglionii limfatici în oase

Transportarea celulelor prezentatoare de antigen (APC), cum ar fi celulele dendritice, la ganglionii limfatici unde este stimulat un răspuns imun

Din păcate, sistemul limfatic este dezechilibrat la mulți oameni din cauza deficiențelor de nutrienți, a aportului mare de alimente procesate și a lipsei de activitate fizică. Mai jos este o listă cu alte afecțiuni de sănătate care ar putea sugera că sistemul dumneavoastră limfatic necesită o curățare serioasă:

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img