sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Cum intarziem evolutia insuficientei cardiace

Distribuie:

Publicat:

Pentru a reduce manifestarile insuficientei cardiace si pentru a intarzia evolutia acestei afectiuni este recomandata schimbarea stilului de viata si o regandire profunda a obiceiurilor care ne-au adus in situatia in care ne aflam.
Este recomandat sa consumam alimente cu continut scazut de sare (sodiu) si grasimi, mai ales daca insuficientia cardiaca este provocata de hipertensiune arteriala. Este recomandat sa reducem consumul de zahar si alimente ultraprocesate (mezeluri), dar sa consumam multe fibre. Desi o forma de activitate fizica poate fi extrem de utila, medicii recomanda sa nu exageram cu efortul fizic, sa nu ducem/ridicam greutati mari si sa nu suprasolicitam organismul din punct de vedere fizic. Mentinerea unei mase corporale normale presupune reducerea stresului la care este supus aparatul cardiovascular si intreg organismul.

Tratamentul prescris de medic trebuie administrat cu rigurozitate, iar in situatia in care ne este recomandata o interventie chirurgicala pentru a remedia problemele ce provoaca insuficienta cardiaca este recomandat sa ne supunem acesteia. Pe de alta parte, coenzima Q10 cunoscuta si ca ubiquinona este un antioxidant secretat de organismul nostru atunci cand suntem sanatosi. Aceasta este responsabila de productia de energie la nivelul mitocondriei, insa la persoanele diagnosticate cu insuficienta cardiaca s-a observat un nivel scazut de coenzima Q10. In urma studiilor clinice si observationale care au avut in centrul atentiei coenzima Q10, s-a remarcat o imbunatatire a functiei contractile a muschiului inimii, o crestere a rezistentei la efort si o imbunatatire a calitatii vietii pacientilor diagnosticati cu insuficienta cardiaca.

L-Carnitina este un aminoacid cu rol important in transformarea acizilor grasi in energie, folosit in special la nivelul musculaturii din corp. Administrarea l-carnitinei la scurt timp dupa un infarct reduce suprafata afectata, scade riscul de a suferi ulterior un alt infact si reduce riscul de dezvolta afectiuni cardiace asociate unui infarct. Magneziul este un mineral important pentru protectia cardiovasculara. Acesta regleaza ritmul cardiac si contribuie la mentinerea unui nivel optim al calciului in organism. Administrarea magneziului in cazul persoanelor cu insuficienta cardiaca congenitala intarzie aparitia aritmiei, fiind recomandat si pacientilor aflati sub tratament diuretic. La aceasta categorie se inregistreaza un deficit de magneziu si potasiu din cauza faptului ca acestea sunt eliminate prin urina. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img