joi, 25 aprilie, 2024

Cum iti inveti copiii sa te ajute la treburile casnice?

Distribuie:

Publicat:

Atunci când sunt mici, copiii sunt protejați de treburile casnice, dar… vine o vreme când toți piticii cresc și responsabilitatea ar trebui să își facă loc în viețile lor. Cum poți face ca al tău copil să te ajute la treburile casnice? Nu-i deloc dificil, chiar dacă pare misiune imposibilă! Iată ce pași trebuie să urmezi pentru a-ți determina copilul să fie mai cooperant când vine vorba de munca din gospodărie!

Lucrați în echipă

O modalitate simplă și eficientă de a face curățenia mai distractivă este să o faceți împreună. Faceți acest proces distractiv! Cântați melodiile sale preferate, apoi transformați împreună curățenia de sâmbătă într-o petrecere mare de dans. Curățenia poate fi văzută și ca timp de calitate petrecut împreună: responsabilizează copilul, îl ajută să înțeleagă că este important să te ajute și totodată este o activitate pe care o faceți cot la cot, într-un mod simpatic și distractiv.

Fii creativ

Cel mai bun mod de a motiva copiii este de a lucra cu impulsul lor natural, intrinsec, de a fi contribuabili productivi – chiar creativi – la gospodărie. Copiii vor simți că fac parte dintr-un proiect foarte important și, ca atare, se vor simți și ei la fel de importanți. Treburile casnice le arată copiilor că familiile sunt construite pe baza ajutorului și că membrii familiei trebuie să se ajute reciproc.

continuarea pe csid.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img