joi, 28 martie, 2024

Cum ne putem ajuta de cuptorul cu microunde pentru a termina treaba mai repede in bucatarie

Distribuie:

Publicat:

De cand a aparut prima data, cuptorul cu microunde a starnit numeroase controverse. Desi producatorii sustin ca aparatele nu prezinta niciun risc pentru sanatate, multi utilizatori nu exclud nici teoria care sustine ca microundele distrug toate enzimele si antioxidantii din hrana, lasandu-le fara nicio valoare nutritiva. Dincolo de teorii pro sau contra, Abbey Sharp, blogger culinar si autor al unei carti de gatit, afirma ca foloseste cuptorul cu microunde pentru a-si usura treaba in bucatarie.

Cum ne putem ajuta de cuptorul cu microunde pentru a termina treaba mai repede in bucatarie:

Uscarea verdeturilor pentru iarna. Abbey Sharp sustine ca foloseste cuptorul cu microunde pentru uscarea ierburilor. Printre verdeturile pe care le putem usca in acest mod se numara rozmarinul si cimbrul. Femeia sustine ca nu este recoamndat sa procedam in acelasi fel cu menta si busuiocul, textura acestora fiind diferita. Puneti ierburile intre doua prosoape de hartie si lasati-le in cuptorul cu microunde 2-3 minute. Depozitati verdeturile si pastrati-le pentru a da savoare mancarurilor in timpul gatitului pe timp de iarna.

Curatarea usturoiului. Metoda de curatarea a usturoiului care ne lasa mainile imbibate de zeama si miros o cunoastem deja cu totii, insa Sharp ne propune varianta care implica utilizarea cuptorului cu microunde. „Pur si simplu puneti usturoiul intreg in cuptorul cu microunde timp de aproximativ 15-20 de secunde, iar grauntii vor iesii singuri“, spune Sharp.

Topirea untului sau a ciocolatei. „Inmuierea untului si a ciocolatei este unul din cele mai dese lucruri pe care le fac in cuptorul cu microunde“, spune Abbey. „Pentru a topi ciocolata, toata lumea foloseste tehnica bain-marie, unde trebuie sa fii atent si sa amesteci incontinuu. Pune-o in cuptorul cu microunde si setati sa se opreasca la fiecare jumatate de minut. In acest fel veti preveni arderea“, explica bloggerita.

Stoarcerea rapida a lamailor. Daca lamaile sunt prea tari si aveti dificultati in a stoarce sucul acestora, incercati sa lasati fructele putin la microunde. Sharp spune ca in doar 15 secunde vor elibera vizibil mai mult suc, iar procesul va fi mult mai usor.

Coacerea cartofilor. Tot ce trebuie sa faceti este sa puneti putina apa si cartofii intr-un castron, sa-i lasati in cuptorul cu microunde timp de cinci minute pe fiecare parte si treaba este gata. sursa: adevarul.ro
S.F.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img