joi, 25 aprilie, 2024

Cum poate fi prevenita flatulenta

Distribuie:

Publicat:

Flatulenta este un simptom neplacut si care ne poate pune in situatii jenante. Aceasta este o manifestare a alergiilor si intolerantelor alimentare. Este însotita de balonare si diaree si este produsa de tulburarile gastrointestinale. Flatulenta sau gazele acumulate în cantitate mare în intestin pot da stari de disconfort si jena deoarece formeaza flatusul ce este expulzat prin anus cu sunet si miros neplacut, sau prin defecare.

Balonarea apare din cauza blocarii continutului aerian în intestin la nivelul unghiului splenic al colonului. Uneori pot sa apara si stari dureroase în zona splinei si a pancreasului ce pot fi ameliorate prin defecare, sau prin aplicarea de comprese calde pe abdomen.

Pentru prevenirea flatulentei este bine ca sistemul digestiv sa nu fie suprasolicitat. Mancarea trebuie sa fie mestecata foarte bine si încet, masa este bine sa fie servita într-o atmosfera placuta, starea interioara sa fie calma, cand se mesteca hrana nu se vorbeste pentru a nu înghiti aer. Se renunta la fumat si la bomboane.

Se reduce consumul de alimente bogate în carbohidrati, de bauturi carbogazoase, dar si de alimente care provoaca constipatie. Aportul de fibre scade riscul de balonare. Lichidele se beau încet si nu se mananca niciodata în exces.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img