marți, 16 aprilie, 2024

Cum poti sa identifici sursa durerilor de cap: Analizele pe care trebuie sa le faci

Distribuie:

Publicat:

Ai avut în ultima perioadă dureri de cap din ce în ce mai des? Îţi spunem în rândurile de mai jos care sunt analizele pe care trebuie să le faci când te doare capul!

Migrena este cea mai frecventă cauză pentru durerile severe de cap – aproximativ 20% din femei şi 6% din bărbaţi sunt afectaţi. Acestea sunt asociate de regulă cu alte simptome (greaţă, vărsături, sensibilitate la lumină sau la zgomot).

În general sunt agravate de activitatea fizică sau determină evitarea activităţii fizice. Cu toate acestea, când durerile de cap apar pe perioade mai lungi de timp este indicat să mergi la un consult medical pentru a vedea care sunt cauzele care duc la apariţia lor şi pentru a primi tratamentul corespunzător.

Analize pe care trebuie să le faci când te doare capul: analize de sânge

De cele mai multe ori, medicii recomandă anumite analize de sânge care pot ajuta la depistarea factorilor care provoacă migrenele.

Printre acestea se numără cele de biochimie (verifică anumiţi markeri care indică posibilele inflamaţii din organism, mai ales dacă există cauze de natură infecţioasă), hemoleucograma (oferă informaţii despre nivelul globulelelor roşii, a celor albe, dar şi despre trombocite – creşterea sau scăderea numărului lor indică factorii care favorizează apariţia migrenelor), dar şi glicemia (poate da indicii despre un eventual diabet zaharat), potrivit clicksanatate.ro.

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img