vineri, 19 aprilie, 2024

Cum prevestea Codrin Stefanescu sfarsitul lumii, in legatura cu un experiment al acceleratorului de particule – VIDEO

Distribuie:

Publicat:

Codrin Stefanescu, este un politician, secretar general adjunct al PSD, extrem de mediatizat, fiind printre cei mai vocali social-democrati care comenteaza situatia din tara si din PSD. La fel de guraliv era si in 2008, cand era membru PC, in legatura cu un experiment al CERN. In 2008, Codrin Stefanescu era membru al Partidului Conservator, infiintat de Dan Voiculescu, si era se manifesta vehement impotriva experimentelor ce urmau sa fie efectuate in acceleratorul de particule – LHC – al CERN.

In tandem cu un alt membru PC, Marius Marinescu, Stefanescu prevestea sosirea apocalipsei in urma pornirii acceleratorului de particule, care urma sa demonstreze exitenta bossonului Higgs.

Pe 9 septembrie, in urma cu noua ani, cei doi au protestat alaturi de alte 30 de persoane in fata reprezentantei Comisiei Europene in Romania si au cerut oprirea experimentului LHC.

Cei doi au chiar credeau ca va veni sfarsitul lumii. Codrin Stefanescu isi imagina o gaura neagra care urma sa absoarba Terra, in timp ce Marius Marinescu dadea in viziunile sale de o mare explozie atomica.

”Din cate am inteles eu, din ce am citit si ce spun unii cercetatori este ca experimentul va esua si se va crea o gaura neagra. Oamenii de stiinta spun ca, odata deschisa, aceasta gaura neagra va absorbi tot ce este in jur si nu va putea fi inchisa. Asa ca se poate ca intreg Pamantul sa fie inghitit”, sustinea Codrin Stefanescu, pe vreme aceea vicepresedintele PC.

Codrin Stefanescu sustinea ca acest gen de experimente nu ar trebui derulate pe Terra, oferind si solutia: „Sa nu faca experimente pana cand nu au tehnologia de a ajunge pe Luna”.

Large Hadron Collider (LHC), un accelerator de particule gigantic destinat descoperirii secretelor crearii Universului, a fost pus in functiune pe 10 septembrie 2008. El este ingropat la 91 de metri sub Alpi, in regiunea granitei franco-elvetiene.

Dispozitivul a fost realizat pentru a genera o temperatura de peste trei miliarde de grade Celsius, astfel incat sa poata crea conditiile existente imediat dupa Big Bang, prin unificarea atomilor la viteze mari.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img