joi, 25 aprilie, 2024

Cum putem slabi folosind ceaiurile

Distribuie:

Publicat:

Secre­tul scaderii in greutate poate fi lesne de descoperit: ar trebui ca prin alimentatie si bauturi sa acumulam mai putine calorii decat reusim sa consumam prin activitatea fizica. Acest obiectiv e usor de atins, daca mancam portii rezonabile, compuse predomi­nant din fructe, zarzavaturi, leguminoase, cereale integrale sau nuci si daca ne miscam putin in fie­care zi, sau in majoritatea zilelor. 

Cei ce vor sa slabeasca ar trebui sa bea, pe langa lapte degresat, si ceai, mai ales verde. Un studiu efec­tuat in 1999 arata ca barbatii carora li s-a dat sa bea un extract de ceai verde au consumat mai multa energie si mai multa grasime pe parcursul zilei decat cei carora nu le-a fost oferit. La inge­rarea de cofeina, efectul n-a mai aparut. De aceea, cercetatorii sunt de parere ca ceaiul verde stimulea­za metabolismul si scaderea in greutate. in cadrul unui alt studiu, barbatii au baut zilnic, vreme de 12 saptamani, cate o ceasca si jumatate de ceai Oolong si rezultatul a fost pozitiv: subiectii si-au redus greuta­tea si cantitatea de grasimi din orga­nism.

Dupa cum dovedesc cercetarile, ceaiul verde are un efect termogen, adi­ca activeaza metabolismul si spo­reste numarul kilogramelor pierdute. Acest fapt se bazeaza, dupa cat se pare, pe compusii sai principali: co­feina, miricetina si quercitina. Un studiu tailandez din anul 2008 a ajuns la concluzia ca ceaiul verde re­duce greutatea corporala a persoa­ne­lor supraponderale si pentru ca le spo­reste acestora consumul de ener­gie si deci de calorii. Daca vreti sa slabiti, ar fi bine sa in­locuiti cu ceai absolut toate bautu­rile racoritoare produse industrial. S.F.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img