miercuri, 27 martie, 2024

Cum recunoastem apoplexia

Distribuie:

Publicat:

Dureri bruste de cap care cresc în intensitate, amețeli, varsaturi, pierderi de memorie sau pierderea cunostinței, pareza unei parți din corp, dar se pastreaza respirația si circulația sanguina. Apar tulburari de vedere si/sau auz, probleme ale nervilor faciali. Atacul de apoplexie apare ca urmare a cresterii tensiunii arteriale, putand fi vorba despre ruperea unui vas de sange sau formarea unui cheag de sange pe creier.

Atacul de apoplexie este urmarea respingerii diverselor aspecte din viața si a necesitații de a rezista în fața schimbarilor. Persoana se afla într-o mare indecizie, nu se mai bucura de viața si vrea sa controleze totul, sa faca totul depasindu-si posibilitațile si nu concepe ca ceilalți sa-i dea sfaturi sau sa-l ajute. Un varstnic se teme sa îmbatraneasca si este nesigur daca familia îl va îngriji asa ca accepta sa abandoneze totul si sa se închida în sine. Considera ca moartea îl va scapa de necazuri, mai ales ca acum toate activitațile sale sunt limitate.

În cazul unui atac de apoplexie, este foarte important regimul alimentar bazat pe legume si fructe, lactate si carne slaba o data pe saptamana. Se recomanda o dieta cu sucuri de legume si fructe, grau încolțit, cura cu boabe de ienupar. Sunt binevenite plimbarile în aer liber ca si gimnastica medicala de recuperare. Sunt interzise țigarile, alcoolul, cafeaua, afumaturile, mezelurile si alimentele sarate.

Refacere: Devin constient ca este inutil sa ma simt vinovat; Îmi accept viața asa cum este în fiecare zi; Sunt constient de calitațile mele; Îmi recunosc valoarea si cei din jur sunt constienți de asta; Îi ajut pe ceilalți si consider ca sunt liberi sa faca ce vor; Ma bucur de viața mea; Am încredere ca familia mea va avea grija de mine.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img