vineri, 26 aprilie, 2024

Cum sa ai un ficat sanatos: Alimentele care il ajuta sa se regenereze

Distribuie:

Publicat:

Alimente benefice pentru ficat! Ficatul are un rol esențial pentru sănătatea întregului corp, având în vedere că îndeplinește, în combinație cu alte organe, peste 500 de funcții – de la producția sucului biliar și administrarea nivelului de energie și hormoni până la eliminarea toxinelor din organism.

Se spune despre acest organ că funcționează ca o uzină activă în corp și că niciun alt organ nu îi poate prelua funcțiile.

Mai mult de atât, ficatul are și o capacitate uimitoare de autoregenerare, producând celule sănătoase în locul celor care au fost distruse, dar acest lucru nu înseamnă că se poate abuza de puterile pe care le are.

E vital sa ai grija de ficatul tau!

Ce poate dauna bunei functionari a ficatului:

Prea mult alcool

Fumatul

Doze mari de vitamina A

Mancarea grasa

Prea multa mancare (prea multe calorii) si obezitatea

Prea multa sare

Hepatita

Diabetul

Istoricul familial de boala hepatica

Alimente care pot ajuta ficatul sa se regenereze

Asa cum am spus, ficatul are rolul de a procesa toate substantele pe care le ingeram. Si daca vrem sa avem un ficat sanatos, e bine sa cunoastem alimentele, plantele care ajuta ficatul sa se regenereze si sa functioneze in parametrii optimi cat mai mult timp

Banane

Bananele contin oligozaharide, un prebiotic care hraneste bacteriile bune din intestin. Aceasta fibra scade nivelul de trigliceride din ficat, ajutandu-l sa se regenereze mai usor, potrivit doctorulzilei.ro

CONTINUAREA PE EXQUILS.RO

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img