vineri, 29 martie, 2024

Cum sa combati 80% din bolile cronice

Distribuie:

Publicat:

Detoxifierea reprezinta un proces natural de eliminare a toxinelor acumulate in organism. Expunerea continua la toxine, insa, poate afecta sistemul natural de toxifiere a organismului, alcatuit din ficat, intestine, rinichi, plamani, piele, sistemul circulator si sistemul limfatic, ingreunand procesul natural de excretie a toxinelor.

Sistemul limfatic
se numara printre sistemele cel mai putin intelese si frecvent neglijate ale corpului. Oamenii uita adeseori de rolul sau esential in procesul de detoxifiere. Limfa circula prin organism concomitent cu sangele si elimina deseurile din celule, pe langa responsabilitatea sa principala de reglare a sistemului imunitar. Sistemul limfatic este de o importanta esentiala pentru sanatatea generala.

Detoxifierea incepe in tractul digestiv, sau in cilii intestinului subtire. “Lactealele” din vilozitati sunt o parte integranta a sistemului limfatic si rolul lor este de a capta nutrientii si toxinele liposolubile din peretii intestinali. Constipatia sau excesul de mucus impiedica limfa si globulele albe sa isi indeplineasca functiilor lor normale.

Tesutul limfoid
asociat tractului gastrointestinal, sau GALT, contine cea mai mare concentratie de limfa, iar acesta este pozitionat la exteriorul peretelui intestinal. Epiteliul care inveleste intestinele este expus la toxine si microbi daunatori, dar organismul are propria sa armata de anticorpi la nivelul GALT, imediat dincolo de peretii intestinali.

Tocmai pentru a ajuta armata ta de anticorpi si pentru detoxifia sistemul limfatic in mod natural trebuie sa:

1. Bei multa apa – Corpul tau are nevoie de apa pentru a mentine o buna circulatie a limfei

2. Faci miscare – Exercitiile fizice regulate care implica sariturile, reprezinta cel mai bun mod de a sprijini fluxul corespunzator al sistemului limfatic.

3. Faci sauna – Saunele sunt un excelent mod de a elimina prin transpiratie toxinele si deseurile, ajutand la detoxifierea intregului organism.

4. Consumi o cantitate mai mare de – afine, verdeturi, spirulina, nuci, ulei de in.

5. Faci masaj de drenaj limfatic: acest tip de masaj stimuleaza circulatia limfei si dreneaza grasimile, suspensiile lichide, toxinele si alte produse reziduale si deseuri din celule.

sursa: secretele.com, Cristian Iacov

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img