vineri, 29 martie, 2024

Cum sa faci otet de mere acasa

Distribuie:

Publicat:

Otetul de mere se face prin fermentatie si este bogat in substante nutritive, inclusiv calciu, potasiu, fosfor si maneziu. Multe persoane spun ca stimuleaza digestia, atenueaza arsurile la stomac, restabileste pH-ul pielii si diminueaza probleme pielii, cum ar fi matreata si eczemele. Iar studiile sunt de aceeasi parere. Insa nu toate tipurile de otet de mere sunt la fel. Pentru a beneficia de avantajele sale, otetul de mere pe care il cumperi trebuie sa fie nefiltrat si nepasteurizat, inclusiv sa contina bacteriile bune care se dezvolta in timpul procesului de fermentatie. Iar acest lucru nu este intotdeauna valabil pentru otetul de mere cumparat din magazin, in special cel prelucrat.

Ingrediente: un borcan curat, coaja si cotorul de la mere organice (suficient cat sa umple 3/4 din borcan), zahar organic, nerafinat, apa filtrata, un borcan mai mic, tifon, elastice

Mod de preparare: Umple borcanul mare cu resturile de la mere sau cu mere maruntite. Apoi, intr-o cana cu apa, dizolva o lingura de zahar. Toarna continutul in borcan. Mai adauga putina apa daca este nevoie, astfel incat resturile sau merele sa fie complet scufundate. Scufunda mai bine resturile de mere cu ajutorul unui borcan mic de sticla. Apoi acopera borcanul cu tifon si stabilizeaza tifonul cu un elastic de bucatarie. Lasa borcanul intr-o zona rece si intunecata timp de trei saptamani. Trebuie sa verifici borcanul la fiecare cateva zile pentru a te asigura ca nu s-a format mucegai si ca resturile sau merele sunt mereu scufundate in apa. Dupa cele trei saptamani, strecoara compozitia, arunca resturile de mere si pastreaza lichidul in borcan. Acopera iar borcanul cu tifon si lasa-l sa stea inca 4 saptamani in aceeasi zona rece si intunecata. Amesteca la fiecare doua sau trei zile. Cand otetul de mere devine acid, este momentul sa schimbi tifonul cu un capac. sursa: eva.ro
 

A.M.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img