vineri, 29 martie, 2024

Cum sa faci suc de urzici si de ce este atat de sanatos

Distribuie:

Publicat:

Frunzele proaspete de urzici sunt slabe in calorii. Au numai o calorie pe o portie de trei grame de urzici. Nu au grasimi, colesterol, proteine sau zahar si nici fibre, scrie Livestrong.com. Cu toate acestea, sunt pline de substante nutritive. O portie de trei grame de frunze de urzici proaspete (care sunt foarte usoare cand le cantaresti) contine 7% din necesarul zilnic de vitamina C si 1% din necesarul de fier al unei persoane care consuma aproximativ 2.000 de calorii pe zi. De asemenea, o singura portie are 87% din necesarul zilnic de calciu.

Poti face suc de urzici prin simpla stoarcere a frunzelor proaspete care, inainte, au fost spalate bine. Suc de urzica se mai poate face, daca vrei sa aiba o textura mai densa, si pasand frunzele plantei impreuna cu apa.

Amesteca doua cesti de frunze de urzici cu o ceasca de apa si pune-le in blender. Amesteca-le bine si vei obtine un suc de urzici foarte dens.

Cealalta varianta este sa pui patru cesti cu frunze de urzici in storcatorul de fructe. Vei obtine aproximativ o ceasca si jumatate de suc de urzici.

Daca nu iti place gustul pur de suc de urzici, nu e nicio problema! Il poti combina cu tot felul de fructe. O varianta racoritoare este sa faci un fresh din suc de urzici si citrice: lamai, portocale, kiwi sau orice alte citrice iti plac.

La fel de bine il poti amesteca si cu mere, in storcatorul de fructe. Vei obtine un suc aromat, cu gust mai intens. Daca iti plac sucurile de legume, il poti combina cu sfecla rosie si castraveti. De fapt, poti incerca orice combinatie.

sursa: andreearaicu.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img